Kevesebb embert érdekelt Magyar Péter, mint az influenszerek

Magyar Péter a képen.
fotó: ellenszel.hu

Próbálják felülbecsülni a Magyar Péter-féle tüntetés létszámát, de a valóság mást mutat. Magyar Péter „több százezer” embert vizionált április 6-i tüntetésén, de a 444.hu tényellenőrző oldala, a Lakmusz korábbi írása alapján sem lehettek 50 ezernél többen a Kossuth téri rendezvényen.

Bár a fideszes Békemeneteket is többszázezres, sőt milliós nagyságúra becsülte a Fidesz-propaganda, most hasonló „nagyotmondással” próbálkozik Magyar Péter. Pedig a kegyelmi botrány kirobbanását követő, február 16-i „influenszer-tüntetésen” is nagyságrendekkel, több tízezer fővel többen vettek részt a Hősök terén.

Az aznap készült fotókon is egyértelműen látszik, hogy a jóval nagyobb és szélesebb Hősök terét, illetve a környező, széles utakat, utcákat szinte teljesen megtöltötték a tüntetők tömegei. Ezzel szemben a Kossuth téren jóval kevesebb ember fér el, és még teljesen megtöltve sem állhat ott egyszerre 100 ezer ember sem, nemhogy több százezer.

Vagyis hiába állítja Magyar Péter, nem április 6-án volt az elmúlt 14 év legnagyobb ellenzéki megmozdulása.


Korábban megírtuk, hogy nem tudjuk, kik képzik Magyar Péter politikusait, a csapatát. Párt ugyanis még most sem alakult, atombombát sem dobott le. Programja sincs, mindössze néhány olyan mondatot mondott, amit más pártok már rég.

Mi is történt helyette?

  • Versek, zenék, hazugságok a DK-ról a színpadon. (Amelyeket hazugságvizsgálóval is hajlandó megcáfolni Jószai Attila.)
  • Elégedetlen emberek felszólalása, csapatbemutatás nélkül. Nem tudjuk, milyen párt lesz ez, és kik lesznek azok a politikusok, akik elindulnak majd az EP-választáson.
  • Nem tudjuk, hogy mi a programja ennek a „nem pártnak” és kik (nem) állították azt össze.
  • A „belülről kell a rendszert lebontani” reményből még mindig csak egy otthon rögzített hangfelvétel van, aminek sok haszna nem lett. Többen írták kommentben a NER-es médiaceleb színrelépésekor, hogy „várjuk ki a végét, jön majd fokozatosan.” Nem jött, mert Magyar arra hajtott, hogy összegyűjtse ennek az ígéretével a követőit.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! 

loading...