A Petőfi-film egy jelenetét gondolták újra poénosan: szenzációs lett

Petőfi-film: Magyarország kedvenc műsora.

A Petőfi-film egy jelenetét gondolta újra a Hírcsárda és a Magyarország Kedvenc Műsora co-produkciója. Ebben a Landerer nyomdában akarják a 12 pontot kinyomtatni, de az utolsó pillanatban ötleteik támadnak.

Az egyszerre vicces és izgalmas jelenet nem került 6 milliárd forintba, de tökéletes áthallása van a mai kor politikai üzenetek megfogalmazásnak. Melyek a jó hívószavak, kell-e kérdőjel, lehet-e szlogent átvenni, és vajon kapkodva forradalmat kirobbantani?

Ebből a jelenetből is látszik, hogy a reklámügynökségek szerepe nagyon fontos. Nem mindegy, hogy valami a lap alján jelenik meg, fekete-fehérben vagy színesben.

A fentebb bemutatott kisfilmet nem kell komolyan venni, nem is ez a célja. Azt üzenheti nekünk, hogy akármennyire is vagyunk bizonytalanok és ha sok mindenben nem is értünk egyet, még nagy dolgokat vihetünk véghez.

Noha ma Magyarországon nem biztos, hogy került volna bármi is a lapra, ha sokféle világnézetű honfi bemegy egy nyomdába. A nemzeti minimum létezik egyáltalán? Mit tudnánk most megfogalmazni a 12 pontunkba, hogy az mindenkinek megfelelő legyen? Szinte minden pontban más lenne a véleményünk. Kezdve a választások formájával, a külföldi katonák és az Unió ügyével egészen a sajtószabadság határáig.

Mit kiván a Magyar Nemzet ma. Azt ugyan nem tudjuk, de reméljük, a videót és ezt a cikket nem „censurázzák,” amiért megkérdezzük.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...