Így ossza be 100 ezer forintos nyugdíját: tippek a túléléshez

A fideszes bácsi nem az egyetlen, aki hisz Orbánnak.
fotó: ellenszel.hu

Hogyan oszthatja be hatékonyan a nyugdíját egy 100 ezer forintos támogatással rendelkező idős magyar? Erre keressük a választ, mert az Orbán-kormány csak az infláció növeléséhez ért.

A nyugdíj egy fontos és korlátozott forrás, amelyet hatékonyan kell beosztani az idős korban való kényelmes és biztonságos megélhetés érdekében. 100 ezer forint azonban nem nagy pénz, így könnyű elkölteni.

1. Költségvetés készítése: Az első lépés az, hogy készítsünk egy részletes költségvetést. Úgy tervezzük meg, hogy tartalmazza a havi kiadásokat és a bevételeket! Ez segít megérteni, hogy mennyi pénzt kell elköltenünk minden hónapban, és mennyi marad a megtakarításra vagy egyéb kiadásokra.

Így ossza be nyugdíját.
Fotó: Ellenszel.hu

2. Prioritások beállítása: Fontoljuk meg, hogy mi az, ami a legfontosabb számunkra az életben, és ezekre a területekre fordítsunk először. Ez lehet az élelmiszer, az egészségügyi ellátás, a lakhatás vagy a gyógyszerek. Ha nem vényköteles gyógyszert veszünk, például lázcsillapítót, bátran kérdezzük meg a patikust, hogy ugyanazzal a hatóanyaggal, amit keresünk, van-e olcsóbb készítmény a patikában. Több ezer forintos árkülönbségek is lehetnek a népszerű és a kevésbé ismert márkák között.

3. Megtakarítások és befektetések: Próbáljunk meg havi rendszerességgel megtakarítani egy kis összeget, még ha csak kis összeg is. A megtakarítások segíthetnek abban, hogy váratlan kiadásokra felkészüljünk, és biztosítsák a jövőnket.

A postás átadja a nyugdíjat az idős hölgynek.

4. Kedvezmények és támogatások: Keressünk olyan kedvezményeket és támogatásokat, amelyekre jogosultak vagyunk az idős korunkban. Ez lehet ingyenes vagy kedvezményes egészségügyi ellátás, adókedvezmények vagy más típusú támogatások. Némely áruházlánc nyugdíjas napokat is szokott hirdetni. Ilyenkor bizonyos árucikkeket olcsóbban kínálják az időseknek.

5. Vásároljunk nagy tételben, közösen a szomszédokkal, családdal: Ha nagyobb tételben vásárolunk, általában olcsóbban kapjuk meg a nagyobb kiszerelésű termékeket.

Maradj tájékozott, olvass tovább! Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Unod a politikát? Főzz valamit az EllenLábassal!

loading...