Karikó Katalin nem sokáig örülhetett: galád dolgot tettek vele

Karikó Katalin nevével élnek vissza a csalók.

Karikó Katalin nem sokáig örülhetett a Nobel-díjnak, mert a hírnevét felhasználták a csalók. Egy ál-interjút közöltek vele, amelyben egy készítményt reklámoznak. Az Ellenszél leleplezte a kamu hirdetést.

Több fotós felhívást is közzétettek a Facebookon fizetett hirdetés formájában, amelyre Karikó Katalint szerkesztették. Ezek közül bemutatunk egyet, és azt, hogy mi is áll a háttérben:

Karikó Katalin nevével élnek vissza a csalók.

Láthatjuk, hogy a Nobel-díjas tudós egy spenótos vízzel teli üvegedényt fog, mellette egy vérnyomásmérő, alatta pedig egy ígéret, mely szerint a hipertónia akár 2 óra múlva megszűnik. 5 cseppet fél csésze vízhez. Kíváncsiak vagyunk, vajon miféle csodaszert hirdet Karikó Katalin, ezért rákattintunk a messziről gyanús „Lithe quox8” nevű oldalra.

A legnagyobb meglepetésünkre egy egész interjút találunk, amelyet úgy mutatnak be a csalók, mintha azt Karikó Katalinnal készítették volna.

Figyelem a most következő képek a kamu interjúból származnak. Az egész, elejétől a végéig csalás, csak szemléltetésképp mutatjuk be. Annak semmi köze Karikó Katalin munkásságához!

Karikó Katalin képét is ellopták, hogy egy "csodaszert" reklámozzanak. Hazugságra építik a kampányt. Karikó Katalin tudós és nem áll raktáron az eltitkolt csodaszerből. Ne rendeljék meg a csaló terméket!

Ha nem lenne elég (a teljes terjedelmében ennél jóval hosszabb, csak a szemléltetés miatt bemutatott) interjúrészlet, kamu kommentekkel is megpróbálják elhitetni velünk, hogy a termék működik.

Olyan kommenteket fűznek a hirdetéshez, amelyek azt próbálják elhitetni, hogy ez a szer valóban Karikó Katalin ajánlásával került forgalomba. Kommentek a tudós állítólagos termékéről.

Egy megrendelőlapon elkérik a telefonszámunkat és egyéb adatainkat. Ne adjuk meg ezeket! Karikó Katalin soha nem reklámozna ilyen terméket. Az interjú nem valós, a készítmény pedig veszélyes lehet (ha egyáltalán megkapják azt a megrendelők.)

Legyünk körültekintőek, és egészségügyi készítményeket csak gyógyszertárban vásároljunk!

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...