A mentőknek írtak levelet: „Nem ezért fizetem azt a kib.szott TB-t”

A mentőknek írt levlet közzétették bejegyzés formájában a Facebook-oldalukon.

A mentőknek írt levelet egy felháborodott nő, akihez a mentőszolgálat munkatársai kiértek, majd egy sürgősebb esethez kellett menniük. Az OMSZ Facebook-bejegyzésben tájékoztatta a nyilvánosságot az esetről.

A mentőknek írt hölgy esetéről az OMSZ bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„Az Országos Mentőszolgálathoz évente több ezer megható levél érkezik, melyekben többnyire ellátott betegek, hozzátartozók vagy bejelentők mondanak köszönetet bajtársaink áldozatos szolgálatáért. És vannak olyan levelek is, amik említésre sem lennének méltóak, de talán mégis.

Ilyen például az az email is, amit egy felháborodott budapesti nő írt, mert csaknem egy órát töltött a mentőautóban ülve. A 40 év körüli felkarsérült asszonyt ugyanis helyszíni ellátás után szállították volna kórházba lakásáról bajtársaink, ám út közben egy közelben zajló közterületi újraélesztéshez küldte tovább az egységet a mentésirányítás. Az emailben megjegyzi: “ k*****ra nem akarom nézni a nyitott ajtón át, hogy csöveket nyomnak bele valakibe, akinek kék a feje!”

A panaszos a mentésirányító azonnali felelősségre vonását követelte, így a mentők hivatalból kivizsgálták az esetet. Az eljárás tanúk meghallgatása nélkül zárult le tegnap, amiről a levélírót is értesítették a mentők. A rendszer adataiból ugyanis kiderült, hogy a mentésvezető a lehető legjobb döntést hozta, így igaz, hogy a (stabil állapotú) nő szállításában 57 perc veszteglés történt, ám az újraélesztéshez 4 perc 16 másodpercen belül megérkezett a segítség, miközben egy távolabbi szabad mentőegység is riasztásra került. Sajnos a 60 év körüli férfi életét a kitartó küzdelem és a mentők összehangolt csapatmunkája ellenére sem lehetett megmenteni, a mentőegység pedig folytatta útját a kórházba az eredeti sérülttel.

Mielőbbi felépülést kívánunk, a mentésben résztvevőknek gratulálunk!” – zárja sorait az OMSZ a mentőknek írt hölgy esetéről.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...