Donáth Anna lett az új Márki-Zay Péter

Donáth Anna az új Márki-Zay Péter
grafika: ellenszel.hu

Amikor a Momentum – felrúgva az előválasztás íratlan szabályát – Dobrev Klára helyett Márki-Zay Pétert kezdte támogatni a 2021-es előválasztás második fordulójában, még nem tudhattuk, hogy Donáth Anna ugyanazt a hibát követi el két év múlva. A liberális párt európai parlamenti képviselője ugyanazt mondja és teszi, amit akkor Márki-Zay, és ez soha nem látott méretű Fidesz-győzelemhez vezetett.

Donáth semmit sem tanult a múltból. A legnagyobb ellenzéki pártot, annak vezetőit támadja, nagy szívességet téve ezzel a Fidesznek és Orbán Viktornak. Láthatóan nem a kormányt akarja leváltani, hanem Gyurcsány Ferencet. Nem Orbán ellen harcol, hanem az ellenzéket akarja leváltani.

A megbukott, a Fidesz által megbuherált második előválasztási forduló után Márki-Zay Péter rögtön a DK-t kezdte el támadni. Abban a pillanatban eldőlt, hogy hiába az akkor még nyílt verseny, már csak az a kérdés, hogy Orbán mekkora különbséggel nyer.

Ha jóhiszeműek vagyunk, akkor Donáth Anna és a Momentum csak simán nem érti, hogy nekik nem a Demokratikus Koalíciót, hanem a Fideszt kéne támadni. De felmerül az is, vajon nem szándékosan okoz-e kárt az ellenzéknek.

Márki-Zay szétverte az ellenzéki együttműködést, Donáth most ugyanezt teszi. Márki-Zay már jelentéktelenné vált, pártja támogatottsága kimutathatatlan. Nem kizárt, hogy Donáth Anna ugyanerre a sorsra ítélte a Momentumot is.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...