Dobrev Klára a diktátor Lukasenka orra alá törte a borsot

Dobrev Klára és Lukasenka ellenzéke

Árnyékkormány: Belarusz ellenzéki vezetőjével, Szvjatlana Cihanovszkajával tárgyalt Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc pártelnök.

Amíg Orbán Viktor miniszterelnök és Szijjártó Péter külügyminiszter a választásokat nyíltan elcsaló, az ellenzék több ezer aktivistáját börtönbe záró belarusz diktátor, Aljakszandr Lukasenka rezsimjével parolázik rendszeresen, addig Dobrev Klára árnyék-miniszterelnök és Gyurcsány Ferenc, a Demokratikus Koalíció elnöke a belarusz ellenzék száműzetésben élő vezetőjével, egykori elnökjelöltjével, Szvjatlana Cihanovszkajával folytatott megbeszélést az Európai Szocialisták Pártja (PES) malagai kongresszusán.

Ma van a Belarusz Szolidaritás Nemzetközi Napja. Ennek kapcsán a legnagyobb tisztelet illeti meg azokat a belarusz nőket, akik bebörtönzött férjeik, fiaik, férfi kollégáik helyébe lépve folytatják küzdelmüket az elnyomással szemben. Ezért az Árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció vezetője teljes szolidaritásukról biztosították a belarusz ellenzéket. A helyi politikusok szövetsége demokráciát követelő tüntetések 2021-es vérbe fojtása óta folytatja küzdelmét. Azért harcolnak, hogy hazájukban visszaállítsák a demokráciát és az emberi jogokat, valamint szabadon engedjék a politikai foglyokat.

Dobrev Klára és Gyurcsány Ferenc tárgyalnak Lukasenka ellenzékével.

Az Árnyékkormány és a Demokratikus Koalíció kiáll Belarusz népének demokratikus törekvései mellett és követeli a belarusz politikai foglyok szabadon bocsátását. Felszólítjuk Orbán Viktor kormányát, hogy fejezze be az együttműködést Belarusz diktátorával, Aljakszandr Lukasenkával.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány a kormányváltás után arra készül, hogy helyreállítsa Magyarország nemzetközi tekintélyét, mert egy szociáldemokrata kormány soha nem barátkozik tömeggyilkos diktátorokkal.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide! Kövess minket a Facebookon is!

loading...