A DK-s kerületekben élők jól járnak: támogatást intéztek a polgármesterek

A DK-s polgármesterek támogatást szavaztak meg a lakosoknak.

A DK polgármesterei 15 ezer forintos otthonápolási támogatást vezetnek be a DK-s kerületekben – írja közleményében a párt. DK-s politikusok sajtótájékoztatót tartottak a megszavazott segítségről.

Embertelenül kizsákmányolja az otthonápolást végzőket az Orbán-kormány. Még a magyar minimálbér összegét sem kaphatják meg azok, akik havi 40-80 ezer forintért ápolják tartósan beteg, sokszor magatehetetlen hozzátartozóikat. A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány ezért megegyezett a DK polgármestereivel.

Az általuk vezetett kerületekben kezdeményezik a szociális rendeletek módosítását. Emellett pénzügyi lehetőségeikhez mérten bevezetik az ápolási díjban részesülők kiegészítő önkormányzati támogatását.

A DK-s polgármesterek kerületenként változó formában nyújtanak segítséget

Kiss László tavaly létrehozta, idén megemelte az Óbuda pótlékot. Ez alapján a kormány helyett 20 ezer forinttal emelték minden szociális dolgozó és közalkalmazott bérét. 30 ezer forinttal pedig minden óvodapedagógus bérét. Ezen kívül Óbuda decemberben terjeszti a testületi ülés elé a 15 ezer forintos otthonápolási támogatást. Januárban léphet hatályba.

Újpesten az otthonápolást végzők támogatásáról szóló javaslat decemberben kerül a képviselőtestület elé. Ott egy januártól hatályos, havi 15 ezer forintos pótlékról döntenek majd.

Erzsébetvárosban decemberben döntenek az otthonápolást végzők számára egy havi 15 ezer forintos fizetés-kiegészítésről. Ez szintén januártól lehet hatályos.

Újbudán dr. László Imre a novemberi testületi ülés elé terjeszti a havi 15 ezer forintos otthonápolási pótlékot. A céljuk, hogy csökkentsék az otthonápolók terheit a gazdasági válságban.

Cserdiné Németh Angéla szerint az otthonápolás segítése társadalmi érdek. Éppen ezért a XV. kerület is örömmel eleget tesz a szociáldemokrata Árnyékkormány kérésének, hogy kiegészítő támogatást nyújtsanak az érintetteknek. Decemberben a képviselőtestület egy havi 20 ezer forintos pótlékról fog dönteni azok számára, akik igénylik ezt a kiegészítést. ​​​​​​

A XVIII. kerület jövő év elején dönt egy fizetéskiegészítésről az otthonápolást végzők számára.

„A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány szociáldemokrata fordulatra készül, és egy olyan, emberközpontú államot ajánl, amelyben nem lesz valaki másodrendű állampolgár csak azért, mert segítségre, ápolásra szorul. Mi megbecsüljük azokat, akik segítik az elesetteket, ezért már most megteszünk mindent, hogy támogassuk őket. Erről szól a szociáldemokrata fordulat, amit a Dobrev Klára vezette Árnyékkormány ajánl” – írja közleményében a párt.

Az Ellenszél további cikkeiért kattints ide!

loading...