Friss időjárás: Nagy széllel érkezik a nyári meleg október végére

Friss időjárás: Nagy széllel érkezik a nyári meleg október végére

Friss időjárás: Nagy széllel érkezik a nyári meleg október végére. Az Időkép arra figyelmeztet, hogy nemcsak nyári melegre, hanem erős, viharos szélre is készülhetünk holnap.

Megkezdődött az erős felmelegedés, sokfelé több mint 10 fokkal volt enyhébb a mai reggel a tegnapinál. A meleg holnap csúcsosodik ki, délen helyenként a 30 fokot is elérheti a hőmérséklet. A korábbi melegrekord (26,9 fok, Adony), amely 2019-ből származik, biztosan meg fog dőlni.

Nehéz nap vár a frontérzékenyekre, az erős felmelegedés mellett a légnyomásváltozás és az erős, viharos szél miatt is fájhat a fejünk. Az ország nagy részén erős, a Dunántúl nyugati, északnyugati részén viharos lökések kísérhetik a déli-délnyugati szelet. Itt a legerősebb széllökések sebessége a 70-80 km/órát is elérheti.

Mivel a szeles idő szombatra virradóan is kitart, így kifejezetten enyhe lesz a hajnal, az ország déli és keleti részén többfelé trópusi éjszakában lesz részünk, azaz a legalacsonyabb hőmérséklet is 20 fok fölött marad.

Szombatra valamelyest veszít erejéből a szél, de élénk, erős lökések továbbra is sokfelé lehetnek, zivatarok környezetében pedig viharossá fokozódhat a légmozgás.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...