Botrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-ról

Orbán Viktor idegbe jön attól a paródiától, amit közzétettek róla.

Botrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-ról. A Vakmajom nevű blog bejegyzése:

„Budapest-Bécs vonatjegy.

  1. MÁV, magyar állami, 2. osztályon: 14 060 ft
  2. Regiojet, cseh magán, 1. osztályon, inkluzíve víz, narancslé, Illy kávé, Bohemia brut pezsgő, napilapok: 18,7 eur, 7300 ft

Botrány: az egész internet ezt a képet osztja a MÁV-ról

Magán alapon az 1. osztály extrákkal feleannyiba (!!) kerül, mint az állami 2. osztály. Akinek a suliban kimaradt volna a piacgazdaság és verseny előnyei fejezet: ennyike(h). Versenyt, versenyt és még versenyt. És minél kevesebb államot.

https://regiojet.hu/…/vonatokon-elerheto…/business…

(forrás: olvasótól kaptam, akinek a gyereke épp bécsi egyetemen tanul, Hollandiából hallgat át egy félévet, jellemző, vásárlás ideje tegnap és múlt héten, hiteles, és köszi)”

Az emberek reakciója

Van olyan kommentelő, aki Orbán-idézettel reagált a jelenségre: „Az állam a legrosszabb tulajdonos” – Orbán Viktor, a Fidesz elnöke 2006.

Akad olyan, aki már a budapesti nemzetközi repülőteret félti Orbánék kezétől: „Ezek nemhogy a vasutat privatizálnák, még a repülőteret is állami kézbe veszik 1600 milliárd forintért. Gondolom a jövőbeni fejlesztéseknek ezzel annyi a repülőtéren (is).”

„Valahol félrement nálunk az oktatás ezen a téren. A versenyről a piacgazdaságról sokan ugyanazt vallják, mint a szocializmusban, hogy az káros. A magántulajdon szintén. Minél több az állami, annál jobb. Ebben az olvasatban a rendszerváltás utáni magánosítás maga volt az ősbűn. Bezzeg most mindent viszavesz nekünk a kormány. Az persze már nincs meg hogy nem nekünk, hanem magának, de mi pénzünkből” – írta a poszt alatt valaki.

Megint más pedig a 10 éve tartó államosítást hozta fel rossz példaként: „Sokan tapsikolnak a 10 éve tartó államosításnak és központosításnak. Amikor az első vízművet einstandolták nagy volt az öröm, menjen haza a francia, ne vigye ki a hasznot az országból. Itt az eredmény, rossz minőség dupla áron, infrastruktúra romokban, telefon és internet verseny hiányában drágán. Most még repteret is kell venni miközben a költségvetés ott áll letolt gatyában.”

Vannak, akik viccesre vették a figurát:

Megannyi komment, de senki nem tudja a valódi magyarázatot, pedig roppant egyszerű. A RegioJettel csak a térben utazol, a MÁV-val az időben is. Ugye így már méltányos a különbség? Na ugye!

Erre érkezett a következő válasz: „Igaz, igaz, a nosztalgiajáratok mindig drágábbak.”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...