Akkuhulladékot vittek Orbán házához

Szorul a hurok Orbánék nyaka körül a fényűző birtok miatt

Akkuhulladékot vittek Orbán házához.

„Ide is jöhet egy akkumulátorgyár, miniszterelnök úr?” – ez a kérdés állt azon a molinón, amit a Momentum országgyűlési képviselői feszítettek ki Orbán Viktor miniszterelnök felcsúti házának kerítésére, derül ki Stummer János momentumos politikus Facebook-posztjából.

A párt országgyűlési képviselői, Bedő Dávid és Lőcsei Lajos, valamint a párt politikusa, Stummer János akkuhulladékokat is vittek a miniszterelnök vidéki házához, a veszélyes hulladékok tárolására alkalmas, de egyébként üres hordókra azt írták: „Fidesz – veszélyes hulladék-importőr”.

Az ellenzéki párt az akcióval tiltakozik a Magyarországra érkező akkumulátorgyárak és a módosított környezetvédelmi törvény ellen.

„Orbán Viktor kormánya hazánk legnagyobb veszélyes hulladék-importőre lett: mérgező üzemekkel szórja tele az országot. A Fidesz megmérgezi a jövőnket. A lakosság mindenhol csalódott és dühös, ahol a kormány veszélyes vegyi anyagokkal dolgozó üzemeket telepít. Jelképesen elhoztuk a miniszterelnök házához azt, amivel a valóságban milliónyi magyarnak kell hamarosan szembesülnie: házaink szomszédságában jelenik meg hamarosan a Fidesz felelősségéből terített mérgező hulladék” – írta bejegyzésében Stummer.

Szeptember végén egy kormányrendelettel megváltoztak a cégekre vonatkozó környezetvédelmi szabályok. Néhány kiválasztott cég így olyan pozícióba kerülhet, amelyben gyakorlatilag nem lehet rájuk szankciókat kivetni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...