Folytatódik az osztrák-magyar vasútbotrány

Folytatódik az osztrák-magyar vasútbotrány

Folytatódik az osztrák-magyar vasútbotrány.

Az Ausztria irányába szóló nemzetközi jegyek pedig más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben valaki a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében a korábbi vonattal utazna.

Annak érdekében, hogy az utazást Bécstől biztosan az eredeti Railjettel tudják folytatni, a MÁV szombati közleményében azt javasolja az utasoknak, hogy a Bécsbe történő eljutáshoz – az eredetileg tervezetthez képest – egy órával korábban induló nemzetközi vonatot válasszák.

A vasúttársaság kiemelte, hogy az Ausztria irányába szóló nemzetközi jegyek az érvénytartamukon belül más vonatokon is igénybe vehetők, amennyiben valaki a külföldi csatlakozás biztosítása érdekében a korábbi vonattal utazna el.

Emellett a tájékoztatás szerint

  • a MÁV a korábbi vonattal utazók számára díjmentes helyfoglalást és kerékpárhelyjegyet biztosít, férőhelytől függően.
  • ha az utas valamely rövidebb útvonalon közlekedő Railjetre rendelkezik helybiztosítással, és aznapi vonattal szeretne utazni az osztrák fővárosig, akkor Bécsig az új helyjegyet díjfizetés nélkül állítja ki a MÁV. Ha az utasnak nincs helyjegye az eredeti vonatra, viszont az azt megelőzőre szeretne helyfoglalást, akkor a helybiztosítás díját ki kell fizetnie.
  • ha az átszállás miatt valaki a felajánlott korábbi eljutási lehetőség ellenére lemond az utazásáról, akkor számára kezelési költség nélkül visszatérítik a már megváltott nemzetközi jegy árát (az utazás még meg nem tett szakaszára vonatkozóan).
  • a bécsi főpályaudvaron (Wien Hbf) a vasúttársaság utastájékoztatási munkatársa segíti az utasainkat az eligazodásban és az átszálláskor.

Az osztrák állami vasúttársaság, az ÖBB a héten bejelentette, hogy többszöri figyelmeztetés után hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról a Budapest-Bécs fővonalon. Az intézkedés egyelőre ideiglenes. Okaként az osztrákok a rendszeres, 20-30 perces késéseket jelölték meg.

A MÁV a közleményben kiemeli, hogy a változás nem minden Bécsbe induló Railjetet érint. A Keleti pályaudvarról 6:40-kor Zürichbe induló és 17:40-kor Salzburgba induló járat a teljes útvonalon közlekedik. A változás nem érinti a Bécsen, Salzburgon, Münchenen át Stuttgartba, illetve Zürichbe közlekedő Kálmán Imre EuroNight közlekedését sem.

Magyarország felé valamennyi Railjet vonat továbbra is a teljes útvonalán közlekedik, az utasaiknak Bécsben nem kell átszállni.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...