Fordulat előtt állunk: jönnie kell a magyar eurónak

Fotó: Ellenszel.hu

Fordulat: jönnie kell a magyar eurónak.

Nincs más választásunk, mint az eurózónához való csatlakozási folyamat ütemtervének kialakítása – mondta a Portfolio-nak adott interjújában Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója.

Hosszú ideig nem szorgalmaztam, hogy Magyarország csatlakozzon az eurózónához, mert a gazdaság fejlettségéhez képest korainak tartottam ezt a lépést. Most azonban változott az álláspontom, és úgy látom, hogy mielőbb deklarálni kell a csatlakozási szándékunkat – mondta a gazdasági lapnak adott interjújában Sinkó Ottó, a Videoton Holding társ-vezérigazgatója.

Nemcsak gazdasági, hanem elsősorban politikai üzenete lenne annak, ha Magyarország elköteleződne az euró mellett. „Nagyon eltávolodtunk az európai értékektől, ezért világos elköteleződésre lenne szükség ahhoz, hogy mindenki számára egyértelmű legyen, hogy Magyarország továbbra is Európához kíván tartozni” – fogalmazott Sinkó Ottó.

Amíg a régiós országoknak az orosz-ukrán háború az Európa-pártiság kinyilvánítását és megerősítését hozta el, addig hazánk számára sajnos éppen az ellenkező folyamatokat erősítette fel – tette hozzá.

Már a kormány is elismerte, hogy a tervezett 1,5%-os növekedés reménytelen, sőt a „pozitív nulla” is jó eredmény lenne.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...