Túrós csusza: így még nem etted – két titkos hozzávalóval, mennyei

A túrós csusza sokféleképp készülhet. Egy olyan magyar ételről beszélünk, ami tipikusan az „ahány ház, annyi szokás” kategóriába tartozik. Az EllenLábas receptje.

Túrós csusza: mitől lesz egyszerre szép és lenyűgözően finom?

A túrós csusza egy olyan tradicionális magyar étel, amit sokan a nagymamáik vagy édesanyjuk konyhájából ismernek. Ez az étel az egyszerűségében rejlik, és mégis kielégítő ízeket kínál. Épp az egyszerűsége ad lehetőséget a variálására is.

Az ételünk hagyománya szorosan kapcsolódik a magyar vidéki élethez. A tészta és a túró könnyen hozzáférhető alapanyagok voltak a falusi konyhákban. Bár a pontos eredetét nehéz beazonosítani, valószínűleg évszázadokkal ezelőttre vezethető vissza.

A túrós csusza elkészítéséhez szükségünk lesz az alábbi összetevőkre:

  • csuszatészta (ha nincs, a szélesmetélt is jó). A csuszatészta hosszú, lapos, házilag is készíthető, de kész termékként is vehető a legtöbb boltban.
  • túró: a túró a csemege része, amelyet a tészta tetejére terítünk. A túrót lehet enyhén édesíteni cukorral vagy sóval, attól függően, hogy édes vagy sós verziót készítünk.
  • tejföl: a tejföl a túrós csusza tetejére kerül, hogy enyhén savanykás ízt adjon az ételnek, valamint a szaftját is ez adja meg..
  • bacon: amennyiben vega verziót szeretnénk, elhagyhatjuk.
  • pirospaprika a tetejére (próbáljuk ki, isteni lesz!)
  • plusz hozzávaló (vagy hozzávalók) ezeket a videóban ismertetjük

Fontos megjegyeznünk, hogy mindenkinek megvan a saját receptje. Ez az EllenLábas-féle verzió, ahol igyekeztünk újszerűen bemutatni ezt a hagyományos ételt. Fogadjátok sok szeretettel:

Ha tetszett a recept, nézz körül a csatornán, hogy még több finomságot találj! Ha inkább közéleti cikkeinket olvasnád, kattints ide!

loading...