Leleplezte a propagandát egy magyar nő: több százan osztják

Leleplezte Orbánt egy volt fidelitasos

Magyar Éva egy Facebook-bejegyzésben leleplezte a propagandát. Írását most több százan osztják, nem véletlenül. Mutatjuk.

A kormánypropaganda reklámjaiból megtudhatjuk, milyen egy átlagos magyar család. Gondtalanok, boldogok, mosolyognak, csupa derű és elégedettség az életük. A kandallóban vidám tűz ropog, a nappaliba beférne egy kisebb panellakás. Anyuka sminkje tökéletes, mosolyával  32 tökéletes hófehér fog bukkan elő. Csinos, látszik, hogy a fodrásznál pár napja volt, a körmeit a legjobb manikűrös gondozza hetente. Apuka is csini, büszkén néz a családjára, kisportolt teste a gyakori edzőtermi látogatásairól árulkodik. A gyerekek arca is csupa vidámság, szépek, egészségesek, látszik rajtuk, hogy nem paprikás krumplin nőnek fel. Nagyi fürgén biciklizik az unokákkal vagy épp kalácsot süt egy 150 négyzetméteres lakás iperszupermodern konyhájában. Ő se rég volt fodrásznál, könnyű életének köszönhetően 15 évet tagadhatna a korából.

Leleplezte a propagandát Magyar Éva

Vannak ilyen családok a valóságban is, persze. De mennyien és hol?! Zala, Somogy, Nógrád eldugott kis falvaiban? Az Alföldi tanyákon? A szabolcsi részeken? A borsodi, hevesi kisvároskákban?

Bőrutánzatú műanyag női táskát lóbáló anyukát látok az utcán, sminktelen arcán nyoma sincs annak a nagy boldogságnak, amit a propagandaképeken látunk. Gondterhelt az arca, itt az iskolakezdés, a büdös kölöknek volt mersze kinőnie a májusban vett cipőt, azt is kell venni, a fene egye meg. Apuka ül a buszon morcosan és fáradtan, papíron csak 4 órát dolgozik, feketén nyolcat, már rég otthagyta volna ezt pocsék munkahelyet ha lenne jobb.

A téren fociznak a fiúk. Kínai, agyontaposott műanyag cipőben, nem a legegészségesebb ugyan, de ez van. Aztán a padra ülnek és élvezik egymás társaságát. A lakás pici, oda nem lehet barátokat vinni, szerencsére nem esik és hideg sincs.

Nagyi számolgatja az aprópénzt a pénztárnál, nagy nehezen összejön az összeg, igaz, a dinnyét amit az unokának vett visszatette a polcra. A gyógyszert már kiváltotta, járni alig bír, minden tagja fáj, hiába, túl sokat dolgozott és túl keveset pihent fiatalkorában, rá is ment az egészsége.

A propagandát készítők vajon hol élnek?”

Leleplezte a propagandát egy magyar nő.

Magyar Éva leleplezte a propagandát, de sokan még mindig hisznek neki. Ha Te nem tartozol közéjük, kattints ide! Ha unod a politikáz, és főznél velünk valami finomat, ide kattints.

loading...