Dr. Martin Zoltán ügyvéd: nincs helye suttogásnak, kussolásnak

Dr. Martin Zoltán pécsi ügyvéd látható a képen.
fotó: Martin Zoltán Facebook-oldala

Dr. Martin Zoltán pécsi ügyvéd a közösségi oldalán osztotta meg gondolatait. Egy ismerőse megkért mindenkit, hogy ne politizáljanak az oldalán. Fél, hogy a munkahelyén ezért baja lehet.

Martin Zoltán leírja róla és az érdektelenségről is a véleményét, ami átszövi a magyar közéletet. Bejegyzését változtatás nélkül közöljük:

„A nyilvános öngyilkosjelöltek és a kussolók

Egy régi ismerősöm nemrég azt írta ki az fb-re, megkéri a többieket, hogy az ő oldalán még kommentben se politizáljanak, mert aki megteszi, azt letiltja. Egy ideig szó nélkül hagytam a dolgot, de egyre forrt bennem  a méreg. Aztán nem éppen irodalmi stílusban elküldtem a francba és magam javasoltam, hogy tiltson le.

Tudom róla, hogy utálja a rendszert, de félti az állását, mint ahogyan azt megírta nekem korábban privátban. De ez nem mentség. Ez az ország pontosan ezért jutott ide. Az agresszort a legelején orrba kell vágni, hogy észrevegye magát:

“Ennyi, ne tovább!” Orbánék maguk is elcsodálkoztak azon, mit meg nem lehet tenni ezzel a néppel. Folyamatosan tolták ki az ingerküszöböt. A saját hívektől ellophatnak már mindent, kórházat, termőföldet, egyetemet, szállodát, Balatont, szabadság jogokat stb. és egy morgás se hallatszik.

Az fbn is sokat olvasom, hogy hörög a magát ellenzékinek mondó ember, és felháborodva kéri számon a magyar ellenzéket, meg az EU-t, hogy miért nem tesznek már valamit Orbán ellen, nem érnek semmit! Szólok, hogy nem ők nem érnek semmit, hanem az, aki így gondolkodik. Mindig áttolni másra a felelősséget, a cselekvés kötelességét, aztán jól számonkérjük őket, mint hős magyar állampolgárok, hogy miért szarakodnak ennyit?!

A helyzet az, hogy ez a mentalitás tette tönkre az országot, aminek létét Orbánék tudatosan erősítettek a társadalmi csoportok egymásnak ugrasztásával. “Mindenki más felelős, csak én nem!”- gondolja a magyar.

Martin Zoltán és más pécsi ügyvédek összefogtak

Vannak persze nyughatatlan emberek. Ilyenek pl. azok a pécs-baranyai ügyvédek, akik még a Fidesz helyi uralma alatt, az “illegalitásban” megkeresték egymást, szövetségre léptek, és megfogadták, hogy megbuktatják ezt a szemét rendszert. Mindenki azzal segíthet, amivel tud. Ők a jogi szaktudásukkal. Jórészt ebből a társaságból nőtt ki a Pécset és a városi cégeket Péterffy ellenzéki polgármester megbízásából átvilágító jogászi team. Már jónéhány feljelentést kidolgoztak a fideszes mutyik, lopások miatt, de sok munka van még hátra, nyomoz a csapat több irányba…

Ennek az országnak az abszurditását mi sem mutatja jobban, mint az, hogy nem rendőrök, hanem ügyvédek alapították meg Pécsett az államot  megszálló Fidesz maffiával szemben a „Cattani-kommandót.” A választáson  egy ország irányítása és sok ezer milliárd feletti rendelkezési jog a tét. Erre tekintettel nem túl jó előjel, hogy Cattani is 70 golyóval a testében végezte. De mi, ügyvédek, a csapat tagjai hiszünk abban, hogy ebben az országban vannak még tisztességes rendőrök, ügyészek. Aki tudják, hogy hozzánk hasonlóan nekik a jófiúk csapatában kell focizni, nem a mentelmi jogos, nyakkendős bűnözőkében!

Jómagam is tagja vagyok a stábnak. Ezért idegesít az előbb említett ismerős hozzáállása. Elvárják, hogy legyünk forradalmárok, döntsük meg a rendszert, ők pedig ezt kényelmesen végignézik fotelból, a kocsmából, mert féltik az állásukat! Közlöm, hogy amikor belevágtunk ebbe a feladatba, akkor nekünk is végig kellett gondolni, hogy van családunk, vannak gyerekeink, van szakmai karrierünk stb. Tudtuk, hogy nem lehet a személyünket titokban tartani. Ha kimegyek egy céghez átvilágítás tartani, nyilván tudni fogják, ki vagyok! Nagyon nagy hatalmú emberek ügyeit piszkáljuk mi mostanság. Orbánék pedig nem a keresztényi megbocsátásról híresek.

Úgyhogy pontosan fel kellett mérnünk, ha nem bukik meg a Fidesz, akkor nekünk nagy valószínűség szerint végünk lesz, akár a munkát, akár a biológiai létet nézzük.

Igen sok embert elüldöztek már ebből az országból. Az még jól járt, aki el tudott menni, és nem került börtönbe mondvacsinált okokkal vagy nem lett nagyobb baja… Mégis elvállaltuk a harcot, a “nyilvános öngyilkos jelöltséget”, ahogyan egy orvos barátom minősített engem is.

Mert nem akarunk és nem tudunk rabszolgaként élni. Nem hagyunk ilyen mocskos országot a gyermekeinkre, unokáinkra, mert ezt nem viseli el a gyomrunk! Szóval mi mindent kockára teszünk, beleértve a gyerekeink jövőjét is, erre jön valaki, szövegel a fotelből, de  tőlünk elvárja, hogy megbuktassuk a rendszert. Még nyilvánosan kritizálnak is, hogy így, meg úgy kellene csinálni a dolgunkat. De ők maguk a munkahelyükön se mernek szembeszállni a zsarnok főnökkel egy beszólás erejéig sem!

Szóval ebből lett elegem! Tessék tudomásul venni, hogy az utolsó pillanatokban vagyunk, hogy az országot kiverjük a maffia kezéből és normális életet teremtsünk a jövő gyermekeinek, ha már a miénk tönkre lett téve. Nincs helye suttogásnak, kussolásnak! Tessék fellázadni! Ne mástól várd mindig a világ megváltását! Az ellenzék te vagy!

Ha pedig ezt nem teszed meg, akkor nincs jogod bárkinek is pofázni, aki a saját bőrét vásárra vitte az országért, a jövőért!”

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretsz főzni, az EllenLábas csatornát ajánljuk neked.

loading...