Végre: érkezik a nagykövet, aki sok borsot törhet Orbán orra alá

Megérkezett a nagykövet, Sándor fegyir
fotó: Сергей Денисенко

Eljött az idő: végre megérkezik a nagykövet, akitől a Fidesz annyira tartott mindeddig, hogy megpróbálta az egész közmédiával aláásni a tekintélyét. Sándor Fegyir professzor, háborús hős, a kárpátaljai magyarok védelmezője és barátja befogadó nyilatkozatát aláírta Novák Katalin.

A köztársasági elnök ma aláírta az új ukrán budapesti nagykövet, Sándor Fegyir agrémentjét– értesült az atv.hu

Sándor Fegyir, márciusban erősítette meg, hogy ő lehet Ukrajna budapesti nagykövete. Minden esetben az államfő hozzájárulása– befogadó nyilatkozata– kell ahhoz, hogy egy külföldről érkező diplomata elkezdhesse a munkáját. Novák az utolsó pillanatig húzta, végül aláírta a nyilatkozatot.

A késlekedés a befogadó nyilatkozat esetében azért is volt váratlan Novák Katalin részéről, mert már az államfői beiktatásakor a Kossuth téren határozottan elítélte az orosz agressziót és azóta is minden alkalommal, amikor az ukrajnai háborúról megszólalt, valamint Kijevben találkozott már Zelenszkij ukrán elnökkel, és az ukrán miniszterelnökkel is több alkalommal. Azaz, a köztársasági elnök már több gesztust is tett Kijev felé. Valójában azonban a közmédia, a kormány és maga Orbán Viktor is Putyin és a háborús agresszió mellett áll.

30 magyar katona vesztette életét eddig a háborúban, és Orbán úgy tesz, mintha ott nem is védenék a hazájukat a honfitársaink.  Az MTV-ben csak Ukrajnát gyalázzák, és vele a kárpátaljai magyarokat.

Sándor Fegyir háborús hős, épp most tüntették ki, amiért a saját életét is kockára tette, hogy megmenekítse társait egy orosz támadás elől. Egyetemi professzorként pedig a lövészárokból is megtartja óráit. Ilyen egy derekas ember! Isten hozta Magyarországon, nagykövet úr!

További cikkeinkért kattints ide!

loading...