Árnyékkormány: Durva vízdíjemelésre készülhet az Orbán-kormány

A turizmus világnapja alkalmával nincs mit ünnepelnünk.

Árnyékkormány: Durva vízdíjemelésre készülhet az Orbán-kormány.

Durva vízdíjemelésre készülhet az Orbán-kormány. Az Árnyékkormány követeli: újabb rezsiemelés helyett biztosítsák a vízszolgáltatás működését!

Töretlenül folytatódnak az orbáni megszorítások. A hétszeres rezsiemelés, az áram- és gázárak emelése után már a vízdíjat is drasztikusan megemelné az Orbán-kormány a kiszivárgott információk szerint. Orbán Viktor központilag kényszerítené a vízközmű-cégeket az egységes, nagymértékű vízdíjemelésre Varju László közleménye szerint.

Az Árnyékkormány szerint nem a vízdíjakat kell emelni, hanem több pénzt kell adni a vízközmű-cégeknek a vízszolgáltatás fenntartására, mert az orbáni infláció miatt a magyar családok már nem viselnek el egy újabb rezsiemelést.

Az Orbán-kormány az elmúlt 13 év alatt szándékosan véreztette ki a vízközmű-cégeket, amelyek így nem tudták megoldani a szükséges felújításokat, karbantartásokat. Emiatt a felhasználható víz több mint negyede kárba vész, vagyis elszivárog. A pénzhiány miatt egyre több lesz a csőtörés és egyre nagyobb veszélybe kerül a háztartásokba kerülő víz minősége. A vízszolgáltatás kritikus helyzetét Orbán Viktor újabb rezsiemelése nem oldaná meg, csak tovább fokozná.

A Dobrev Klára vezette szociáldemokrata Árnyékkormány azonban arra készül, hogy kormányváltás után letörje az orbáni inflációt, eltörölje a rezsiemelést és biztosítsa a megfizethető vízszolgáltatást minden háztartásban.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...