Orbán Viktor gyűlöli a nyugdíjasokat: ne számítsunk semmi jóra

Orbán Viktor gyűlöli a nyugdíjasokat.
Fotó: Ellenszel.hu

Orbán Viktor gyűlöli a nyugdíjasokat. Azon túl, hogy érdemi segítséget nem kapnak az orbáni inflációval szemben, még egy levelet sem képes saját maga megírni nekik.

Vadai Ágnes, a Demokratikus Koalíció képviselője megkérdezte a legfőbb ügyésztől, hogy jogszerűen számláztak-e ki 230 ezer forintot a Balásy Gyula cégein keresztül a nyugdíjasoknak szóló Orbán Viktor levelének „kreatív tervezéséért”.

A „Nyugdíjasoknak szóló miniszterelnöki levél kreatív tervezése” című feladatért a Miniszterelnöki Kabinetiroda bruttó 229 692 forintot fizetett. Ehhez az összeghez egy ügyfélkapcsolati menedzser három órás és egy tervezőgrafikus nyolc órás munkaidejét számították fel.

A Fidesz számára értéktelenek azok, akik nem termelnek. Hiába vannak több éves várólisták, hiába hiányos az otthoni gondozói ellátórendszer, ezeknek javítására nincs igény, mivel a kormány számára a nyugdíjas csak viszi a pénzt. Semmi tisztelet, semmi megbecsülés, csak a szavazat kell.

Orbán Viktor gyűlöli a nyugdíjasokat, elmaradhat a korrekció

Elmaradhat a nyugdíjkorrekció kifizetése idén novemberben sajtóhírek szerint. Az Orbán-kormány szándékosan kisebb inflációval, azaz kisebb áremelésekkel számol a valósnál. Pedig az idősek továbbra is a több mint 20 százalékos orbáni inflációval, sőt még magasabb élelmiszer-áremeléssel szembesülnek a boltokban.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbán Viktor újabb megszorításra készül, és a KSH kozmetikázott inflációs adataira hivatkozva elveheti az idősektől a novemberi nyugdíjkorrekció összegét. Az orbáni infláció ugyanis valójában olyan mértékű áremeléseket okozott, hogy a nyugdíjakból szinte semmi sem marad a napi bevásárlások és a rezsiszámlák kifizetése után.

Orbán Viktort azonban nem érdekli a nyugdíjasok egyre súlyosabb megélhetési válsága, ezért őket is sújtják a sorozatos megszorítások és áremelések. Amíg Orbán marad, marad az orbáni infláció és a megszorítások.

Orbán Viktor gyűlöli a nyugdíjasokat. Jóval kevesebb pénzt kaphatnak.
Fotó: Ellenszel.hu

Ha a nyugdíjasok kompenzációja valóban elmaradna novemberben, az az eddig várt emeléssel (3-4%) összehasonlítva egy átlagos nyugdíjasnak havonta 8300 forinttal kevesebb jövedelmet jelentene, ami éves szinten éppen 100 ezer forintot tesz ki. Más oldalról nézve viszont ne feledkezzünk meg arról, hogy ha ez megtörténik, az az államkassza oldalán eredményez megtakarítást.

További cikkeinkért kattints ide! Ha gazdaságos recepteket keresel, ajánljuk az EllenLábas főzős csatornát.

loading...