A DK két beadványban szembesíti az ÁSZ-t a kettős mércével

Sebián-Petrovszki László közleményében leszögezte: a DK nem vesz részt a színjátékban,.

A DK két beadványban szembesíti az ÁSZ-t a kettős mércével: a Megafon és a CÖF milliárdjai nem kampányköltések?

A Fidesz pártpolitikai érdekei mentén működő az Állami Számvevőszék (ÁSZ) arra készül, hogy megbüntesse az ellenzéki pártokat a Márki-Zay Péterhez köthető Mindenki Magyarországa Mozgalom (MMM) költései miatt. Az ÁSZ azt állítja, hogy ezen civil szervezetek költései kampányköltéseknek minősülnek, ez pedig tiltott pártfinanszírozás.

A Demokratikus Koalíció két beadványban is szembesíti az ÁSZ-t a kettős mércével: ha az MMM költései tiltott pártfinanszírozásnak minősülnek, akkor mégis minek számítanak azok a milliárdok, amiket a Megafon, a CÖF vagy a számos fideszes Facebook-oldal mögött álló Aktuális Média Kft. költött el a kampányban?

A DK szerint most is csak az történik, hogy az ÁSZ szálkát keres az ellenzék szemében, miközben vakon megy el a Fidesz gerendái mellett, ez a kettős mérce jellemzi az ÁSZ elmúlt 13 évét. Az Orbán-rendszer láthatóan képtelen leszámolni az orbáni inflációval, áremelések és megszorítások váltják egymást, ezért megpróbálja tönkre tenni az egyetlen kormányzóképes alternatívát, a DK-t és a Dobrev Klára vezette Árnyékkormányt. Nem fogjuk hagyni – zárul a DK közleménye.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...