Sebián-Petrovszki László: A Fidesz a Parlament Igazságügyi Bizottságában is az áremelésekre szavazott

Visszamenőleges hatályú adót vetett ki az Orbán-kormány
Kép forrása: MTI

Sebián-Petrovszki László közleményében kijelentette: a Fidesz a Parlament Igazságügyi Bizottságában is az áremelésekre szavazott. A DK azt szerette volna elérni, hogy ne emelhessék az állami vezetők és cégvezetők bérét egy ideig.

Az Orbán-kormány évek óta csak két dolgot emel az országban:

az árakat és a fideszes politikusok, állami vezetők fizetéseit.

A DK ezt megelégelve azt kezdeményezte, hogy addig ne lehessen az állami vezetők és cégvezetők bérét emelni, amíg az orbáni infláció nem csökken legalább az EU-átlag infláció szintjére, jelen esetben a harmadára.

A Fidesz a Parlament Igazságügyi Bizottságának mai ülésén elutasította a DK javaslatát. Orbán Viktor szerint teljesen rendben van, hogy miközben a magyarok minden egyes bevásárlásnál megfizetik az orbáni inflációt, addig az áremelések felelősei milliós fizetésemeléseket kapnak a kormánytól.

A Demokratikus Koalíció szerint amíg Orbán marad, addig marad az orbáni infláció és az a Magyarország, ahol csak az árak és a fideszes politikusok, állami vezetők bérei emelkednek. A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy ez pont fordítva legyen. Az Árnyékkormány letörné az orbáni inflációt, hogy végre ne az árak, hanem a bérek és a nyugdíjak emelkedjenek.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...