Okosotthon okosan

Az okos rezsicsökkentő módszereknek számos kevéssé hatékony változatát találjuk meg az interneten, miközben a valóság az, hogy muszáj némileg beleinvesztálni az innovációkba, ha valós eredményeket szeretnénk elérni.

 

Ennek egyik módszere az otthonunk okosítása. Ezzel ugyanis nem csupán komfortosabbá, hanem valóban energiatakarékosabbá tehetjük a környezetünket. 

 

MIlyen elemekből épül fel egy okosotthon rendszer?

 

A Nective Smarthome épületautomatizálásra kínál lehetőséget, legyen szó az otthonunkról vagy céges szféráról. Többféle modulból felépülő rendszerük segítségével biztosak lehetünk abban, hogy egyetlen probléma nem fog mindent a feje tetejére állítani. A Nective LAN modul biztosítja azt, hogy összeköttetésünk legyen az ingatlanban működő rendszerekkel. Androidos vagy iOS szisztémával egyaránt kompatibilis mobiltelefonos applikáción keresztül valósul meg mindez. Lehetővé téve azt is, hogy kihagyjuk a rendszer aktivizálásából a programozási feladatokat, ezzel jelentősen csökkentve a költségeinket.

 

Egyetlen LAN modul képes több NectiveLight elemen keresztül is kommunikálni a rendszerhez tartozó eszközökkel. Egybegyűjti az információkat és elküldi az applikációba, illetve mindezt visszafelé is megvalósítja.

 

Milyen pozitívumai vannak a Nective LAN modulnak?

 

Az egyik elsődleges előny az, hogy a telepítése rendkívül egyszerű. Mindössze arról kell gondoskodni, hogy csatlakoztatjuk a CAN és a LAN kábeleket. Másik vitathatatlan pozitívum az, hogy a modul képes automatikusan csatlakozni a Nective szerverére. Az automatikus konfiguráció jegyében képes felismerni a rendszerhez csatlakoztatott elemeket, amelyek ennek köszönhetően vezérelhetővé válnak a mobilos alkalmazáson keresztül. A biztonságot szavatolja az, hogy kizárólag az épületazonosítót ismerve és a megfelelő jogosultság birtokában lehetséges az ingatlanban működő rendszerek irányításában részt venni.

 

Miért érdemes éppen a Nective mellett dönteni?

 

A Nective Smarthome több pozitívumot is kínál, melyek többségét a versenytársak nem tudják kínálni. Ilyen például az, hogy nem szükséges programozói többletköltséggel kalkulálni, ugyanis a modulok már eleve rendelkeznek az épületautomatizálási programokkal.

 

Mivel a szisztéma vezetékes, ezért sokkal magasabb fokú biztonságot nyújt, mint a vezeték nélküli megoldások. Üzeneteket küld számunkra olyankor, ha valami probléma akad otthon, így azonnal tudunk reagálni a vészhelyzetekre, mint amilyen például egy csőtörés. Mivel az egyes elemek külön-külön is képesek üzemelni, ezért egyetlen hiba nem okozza a teljes rendszer összeomlását. 

 

Az okosotthon rendszert teljes mértékben a saját igényeinkre és életvitelünkhöz tudjuk szabni, maximalizálva a komfort szintjét, valamint rengeteg energiát megtakarítva, amellyel kedvezünk saját anyagi helyzetünknek is, ugyanakkor a környezetünkért is nagyon sokat teszünk vele.loading...