Zuglóban együtt szavazott a Fidesz és Momentum

Zuglóban együtt szavazott a Fidesz és Momentum

Zuglóban együtt szavazott a Fidesz és Momentum.

Megpróbálta eltávolítani posztjáról a Fidesz és a Momentum az alig fél éve kinevezett városgazdálkodási igazgatót. Nem sikerült, de a XIV. kerület demokrata képviselői között megütközést keltett, hogy a Momentum összeállt a Fidesszel.

Tavaly októberben a zuglói képviselőtestület Bernula Istvánt bízta meg a Zuglói Városgazdálkodási Közszolgáltató Zrt. vezetésével. Az új vezérigazgató okleveles közgazdász, 2002-ben végzett a Budapesti Közgazdaságtudományi Egyetemen, termelésmenedzsment és logisztika fő szakirányon.

Őt akarta meneszteni a Fidesz-Momentum koalíció. A DK, Horváth Csaba polgármester, és az LMP ellene szavazott, az MSZP nem szavazott. Mivel nem volt meg a minősített többség nem sikerült az eltávolítási manőver. 

Az is felvetődik, hogy a fél év utáni leváltással az volt a cél, hogy megakadályozzák a korábbi, állítólag Tóth Csabához is kötődő időszak gyanús ügyeinek kivizsgálását. 

Nem tudni, hogy a kerület országgyűlési képviselője, Hadházy Ákos, aki a Momentummal működik együtt utcai akciókban, mit gondol arról, hogy a liberális párt Orbán pártjával indított közös akciót, és együtt is voksoltak. Hadházy az önkormányzati  szavazáson nem volt jelen.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...