Dobrev Klára a legnépszerűbb ellenzéki politikus a Závecz szerint

Závecz: történelmi rekordon a DK.

Dobrev Klára a legnépszerűbb az ellenzéki táborban. Nagy eséllyel vág neki az EP-választásoknak. Többek között ez derül ki a Závecz legújabb kutatásából.

Az EP-választás eredménye nem csak a pártokhoz való vonzódástól függ, hanem nagyban befolyásolja a listavezetők személyisége is. A Závecz kutatása során a résztvevőknek tíz politikus népszerűségét kellett pontozniuk.

Nem meglepő módon Orbán Viktor a legnépszerűbb politikus (bár valószínűleg nem ő lesz a Fidesz EP-listavezetője), de szorosan mögötte Dobrev Klára (DK) az ellenzék vezető arca. Az első ötben még helyet kapott Ungár Péter és Jakab Péter.

Az ellenzéki összefogás szavazói között továbbra is jelentős előnnyel vezet Dobrev Klára a Závecz felmérése szerint. A felmérés emellett azt is vizsgálta, hogy a válaszadók mennyire lennének hajlandók szavazni az egyes politikusok által vezetett listákra a következő évi EP-választásokon. A résztvevőknek egytől ötig terjedő skálán kellett pontozniuk a megnevezett hét politikust. Az átlagos pontszámok alapján minimális különbségek mutatkoztak közöttük, egyik politikus sem tűnt ki kiemelkedően a teljes népesség körében.

Dobrev Klára szerezte meg az első helyet (2,3 ponttal), de csak csekély különbséggel követi őt Donáth Anna, Jakab Péter és Ungár Péter (2,2 pont).

Dobrev Klára jelenleg a legnépszerűbb ellenzéki politikus Magyarországon, a DK pedig utcahosszal vezet a többi párttal szemben. Az EP-választás nagy erőpróba lesz a pártoknak. Akkor tisztázódnak majd az erőviszonyok.

További híreinket itt olvashatják.

loading...