Vadai Ágnes: Távoznia kell Orbán vezérkari főnökének a Magyar Honvédség éléről!

Vadai Ágnes: Távoznia kell Orbán vezérkari főnökének a Magyar Honvédség éléről!

Vadai Ágnes honvédelmi árnyékminiszter szerint távoznia kell Orbán vezérkari főnökének a Magyar Honvédség éléről.

A honvédelmi árnyékminiszter szerint történelemhamisítással teszi tönkre szövetségünket Lengyelországgal és a NATO-val Orbán új vezérkari főnöke. Böröndi ugyanis lokális háborúnak nevezte a náci Németország 1939-es agresszióját Lengyelország ellen, ami a második világháborúhoz vezetett.

Az Árnyékkormány szerint Böröndi Gábornak azonnal le kell mondania vagy pedig meneszteni kell őt a Magyar Honvédség éléről. Orbán vezérkari főnöke katonához méltatlan módon, az orbáni propaganda felmondásával nyilvánosan mentegette a lengyeleket megtámadó náci Németországot.

A DK szerint Orbán vezérkari főnöke zavaros és hamis nyilatkozataival, háborús retorikájával már most súlyos károkat okozott a hadsereg tekintélyének és működőképességének, miközben hazánk szomszédjában az orosz agresszió következtében éppen háború zajlik és az orbáni infláció súlyos megélhetési válságba taszította az országot.

A Dobrev Klára vezette Árnyékkormány azért dolgozik, hogy olyan európai Magyarország legyünk, akire számíthatnak a szövetségesei és számíthatnak a magyar polgárok is, és amely elhozza a stabilitást a Magyar Honvédségbe is.

A történelmi tények elferdítése miatt a lengyelek is kiborultak. Lengyelország budapesti nagykövete nyílt levelet is írt a magyar vezérkari főnöknek.

Nagy megdöbbenéssel fogadta Böröndi Gábornak, a Honvéd Vezérkar főnökének május 9-i nyilatkozatát a budapesti lengyel nagykövet. Sebastian Kęciek nyílt levelet írt Böröndinek, amelyben úgy fogalmazott:

a magyar vezérkari főnök szavai az 1939 szeptemberében a náci Németország agressziójának áldozatául esett hazáját egy globális konfliktus eszkalációjáért teszik felelőssé, valamint bűnrészességgel vádolják.

Ez Lengyelország számára „a történelem elfogadhatatlan elferdítését jelentik, és nem szabadna elhangozniuk, különösen nem egy szoros szövetséges ország képviselője részéről” – írja magyarul levelében a budapesti lengyel nagykövet.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...