Az osztrák fizetéshez igazítja alkalmazottai bérét egy magyar milliárdos

Budaházy csak a kezdet - újabb bűnözőket engedtek szabadon Orbánék

Az osztrák fizetéshez igazítja alkalmazottai bérét a TikTokon is népszerű magyar milliárdos, Felföldi József.

Egy hógolyó örökre megváltoztatta Felföldi József életét. Miután elvesztette egyik szemét és műtétek sorozata várt rá, a kórházban a zene adott neki megnyugvást. A baleset után egy évvel belevetette magát az üzleti életbe, egyik találmánya pedig annyira sikeres lett, hogy Angliában, Izraelben, Japánban és az Egyesült Államokban is van rá kereslet a mai napig. Felföldi József zenészként, influenszerként és cégvezetőként is termékeny.

Állandóan résen kell lenni, legkorábban felkelni és legkésőbb elmenni lefeküdni. Figyelni a piacot és a konkurenciát, keresni a lukakat, ahová be lehet férkőzni. Az üzletben a gyors és a halott létezik, nincs más. Ez a 68 éves üzletember, Felföldi József véleménye arról, mi kell ahhoz, hogy meggazdagodjunk.

A vállalkozó minden megnyilvánulása figyelmet kelt, de első ránézésre a legfeltűnőbb, hogy a bal szeme le van takarva. Ez egy súlyos kamaszkori sérülés eredménye, amikor hógolyóval találták el. A baleset után élete egyik legnehezebb éve következett, majd miután talpra állt, üzletelni kezdett. Többek között farmerekkel kereskedett, gofrit árult.

Az ötlet, ami milliárdossá tette

József szenvedélye a vezetés, ez az egyetlen dolog, amire nem sajnálja a pénzt, 150 ezer kilométer után azonnal eladja autóit. A vállalkozó garázsa előtt egy Bentley parkol, 150 millió forintot fizetett érte. József azt mondja, erről a luxusról nem tudna lemondani, de nem tartja hivalkodásnak, hogy drága autókkal jár. Inkább a minőséghez ragaszkodik, nem pedig az értelmetlen rongyrázáshoz.

A saját maga által kitalált, majd felépített cége a Felföldi nevet viseli, és a kezdetektől ő irányítja. Az üzemben körülbelül harmincan dolgoznak, az egész épületben pedig 220-an. Az irodák mellett elhaladva lehet eljutni a vállalat szívébe, a gyártósorra. Többek között itt készül József különleges találmánya is, ami gazdaggá tette őt: egy olyan szívószál, ami feloldódik a tejben, megszínezve és megízesítve azt.

Az ötlet valamikor a ’80-as évek végén pattant ki a fejéből, de ehhez egy szerencsétlen véletlen és egy rézüst is kellett. Amikor egy balesetben elveszítette egy barátját, a férfi családjától megvette a rézüstöket, de nem tudta, mihez kezdjen velük és tíz évig csak álltak. Aztán egy szerencsi szakember segített neki.

Ma már megállás nélkül érkeznek a termékek a szalagon és indulnak tovább a világ számos pontjára. Angliába öt-hat kamionnyit visznek havonta, de szállítanak Izraelbe, az Egyesült Államokba és Japánba is.

Nekem öt gyerekem van, ez a hatodik. Azt is szoktam mondani, hogy a gyerekeim az életem, ez a munkahely pedig az élettársam. Tehát gyakorlatilag úgy nézek rá, mint egy asszonyra

– mondta a vállalkozó a Fókusznak.

József nem csupán felülről irányítja a vállalatot, az alkalmazottaival is tartja a kapcsolatot. Nagyon szigorú vezetőnek tartják, aki kérlelhetetlen és megköveteli a precizitást, de emellett emberséges is.

Felföldi úr tipikusan az a tulajdonos, aki mindennap itt van a cégnél, és a cég vérkeringésében részt vesz. Folyamatosan az innováció viszi előre. Nagyon komoly elvárásai vannak, ami teljesen jogos

– mondta el róla cége üzemeltetési igazgatója, Nagy Lajos.

Az üzletember elhatározta, hogy a vállalatot svájci és osztrák mintára fogja működtetni, ami nem könnyű feladat Magyarországon. Ígéretet tett arra, hogy jövő januártól a béreket a nyugati fizetésekhez igazítja, azaz egy szakmunkás megkeresi majd nála az osztrák minimálbért.

Ha idejön egy 20-22 éves szakmunkás hozzám, akkor mire családot alapít legyen neki lakása, autója, amivel el tudja vinni kirándulni a családját. Ne máról holnapra tengődjön. Letörlöm a nevem, ha nem így lesz

– állítja Felföldi.


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

 

loading...