Kaltenbach Jenő elárulta, mely pártot kell támogatnunk ahhoz, hogy kormányváltás legyen

Kaltenbach Jenő elárulta, kit támogassunk, ha a Fidesz rendszerének lebontását reméljük.
Kép forrása: ATV Egyenes Beszéd

Kaltenbach Jenő a közösségi oldalán értekezett arról, hogy mely párt(ok) lehet alkalmas a Fidesz leváltására. Bejegyzését változtatás nélkül közöljük.

„Nem vagyok egy pártos alkat. Szeretem a dolgokat a magam képességei alapján megítélni, azaz a szellemi autonómiát fontosnak tartom. Sokáig nem csatlakoztam párthoz már csak azért is mert az a független közjogi pozíciómmal összeegyeztethetetlen lett volna.

Aztán a kialakult politikai zsákutcából kivezető utat egy új formáció, az LMP ígérte, már a névválasztásával is. Miután azonban kiderült hogy ez csak üres szlogen, a szétválókkal tartottam a Párbeszédbe.

Ma megint független értelmiségi pozíciót foglalok el, de a közélet iránti érdeklődésem, sőt az országért érzett felelősségérzetem evvel nem csökkent. Sőt. Szerintem ez egy polgári attitüd elengedhetetlen velejárója.

Ma ennek az országnak a legeslegfontosabb érdeke, hogy megszabaduljon attól az orbáni hatalomtól, amely az országot a végromlásba vezeti, ha időben nem történik olyan, amely ezt meg tudja akadályozni. Ma minden valóban felelős gondolkodásra képes embert ez a gondolat kell hogy vezérelje.

Sajnos a politikai mezőny nemfideszes oldala fragmentált. A fent leírtak alapján azonban a kis alig 1-2 százalékos támogatottságú pártocskák létjogosultsága erősen megkérdőjelezhető, nem is beszélve a politikai patológia körébe tartozó viccpártról.

Így aztán, két ellenzéki párt maradt, amelyek számottevő támogatottsággal bírnak. Mindenekelőtt a DK, és tőle erősen lemaradva a Momentum.

Aki valóban azt szertené, hogy Orbán hazug, tolvaj rezsime végre a történelem sülyesztőjébe kerüljön, annak őket kell támogatnia, nekik pedig a közös érdekek.alapján szoros szövetséget kell kötniük.

A közelgő önkormányzati és európai választások remélhetőleg tisztázni fogják a tényleges erőviszonyokat, és az utat nyithat az ellenzék előtt egy jobb Magyarország megteremtéséhez” – zárja sorait Kaltenbach.

További cikkeinkért kattints ide! Ha szeretsz főzni, és váltanál a politikai hírekről, IDE kattints!

loading...