Ha áramot lopsz, sittre vágnak: kivéve, ha…

Ha áramot lopsz, sittre vágnak: kivéve, ha...
Kép forrása: MTI

Ha áramot lopsz, sittre vágnak: kivéve, ha…

Trombitás Lajos nem megy sittre – címmel tette közzé friss írását a Népszerű blogger, Füzesy Alex. Füzesy arról ír, hogy van valami, amit nem nagyon ért:

„Tudjátok, azért én valamit nagyon nem értek.

Anno arról szóltak a hírek, hogy mindenki Lajcsija, a magyar Louis Amstrong (vicceltem), most figyelj!

„A 2017-ben született vádirat szerint Galambos a mocsai és tatai ingatlanokban összesen legalább 30 millió forint értékben lopott áramot, legalább 4,7 millió forint értékben földgázt, valamint legalább 16 millió forint értékben vezetékes vizet.” (24.hu 2021.09.15)

Én naiv úgy gondoltam, hittem, stb, hogy az okozott kárt meg kell téríteni. Nem kell!

Az első fokú ítélet szerint – 11 millió forintos vagyonelkobzás és 15 milliós pénzbüntetést, valamint 2 év 10 hónap börtönbüntetés Lajosunk jutalma. Ezt fejelték meg másodfokon, plusz 8 hónap börtönbüntetéssel, illetve még 4-5 millió bűnügyi költség kifizetésével. (Ja, az ügyészség, amúgy 7 évet kért Lajosra.)

Mint köztudott, Galambos Lajos inkább a Vértesben kirándult, minthogy sittre menjen, megoldotta, van kapcsolati tőkéje, ő dolga.

…és ugye a legfrissebb hír Lajossal kapcsolatban, hogy eladja a több száz milliót érő villáját…

Én meg elgondolkozom a magyar jogviszonyokon.

Tételezzük fel, hogy te csóró vagy és vizet, gázt, meg áramot lopsz, mert nem fussa rá! Téged akkor nagy valószínűséggel sittre vágnak (ez nyilván függ a kárérték nagyságától), illetve ha van ingatlanod, de nincs jövedelmed, akkor ugrik a lakásod, házad, mert ráterhelik az okozott kárt, a büntetést, illetve a bűnügyi és perköltséget.

Magyarul, minél csóróbb vagy, annál jobban megb@sz a magyar jog, annál kevésbé van esélyed arra, hogy igazad legyen, vagy méltányos ítélet szülessen.

Galambos Lajos röhögve ki tudta volna fizetni az általa okozott kárt és minden más költséget véleményem szerint, az ellene hozott ítélet, a letöltendő szabadságvesztés inkább tűnik koncepciós ítéletnek, mint reális büntetésnek.

Egy dolog mindenképpen biztos! Galambos Lajos a víz, gáz és áramlopásával, meglopta az államot, közvetve téged is, de!!!!

Nem tette azt, mint a Fidesz fasiszta rezsim hivatalnokai. Nem hozott olyan törvényeket, melyek tönkre tesznek milliókat, nem lopta el végrehajtóként mások vagyonát, nem hozott be az országba milliárdokért lélegeztetőgépeket, nem szított gyűlöletet, nem árult letelepedési kötvényeket, nem nyúlta le a MANYUP vagyont és hosszan lehetne sorolni, hogy a politikus bűnözők mit tettek meg az elmúlt 33 év alatt Magyarországon.

Már most megírom, hogy Schadl György végrehajtói elnök és Völner Pál volt fideszes államtitkár meg fogják úszni. Lesz egy kis ejnye-bejnye, lehet, hogy lesz pár hónap börtön is, de pár év múlva vígan fogják élni életüket egy Fidesz közeli cég tulajdonosaként.

Nem hiszek a magyar jogrendszerben, nem hiszek a magyar igazságszolgáltatásban, ahogy szerintem mások sem!”


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...