A magyar szalámikkal mi történt? Csak nekünk tűnt fel a változás?

A magyar szalámikkal mi történt?
Fotó: Ellenszel.hu

Először csak furcsa volt, hogy más a csomagolása az előre szeletelt, vákuumos szalámiknak. Utána feltűnt, hogy jobban „összeesik” a termék belseje. Itthon már csak szúrt szemet, hogy egyre kevesebb zsemlére elég. Mi történt a magyar szalámikkal?

Magyarországon az árak megállíthatatlanul emelkedtek, sokkal jobban, mint a „hanyatló Nyugaton.” Ezzel együtt a magyar háztartásokban más is változott. Ez pedig nem más, mint a termék súlya.

A megszokott 100g-os „tízdekás” szalámik leadták az egyharmad súlyukat. Ezt kedves gesztusként is értékelhetnénk, hiszen a magyar húsipar vigyáz rá, hogy ne hízzunk el. Valahogy mégsem az óvó szándék az első, amire gondolunk egy jóval drágább, de a megszokottnál lényegesen kisebb szalámi megvásárlásakor.

Értjük a Fidesz kommunikációját, hiszen régóta hallgatjuk. Tudjuk, hogy nagyon jól működik a gazdaság. Az is világos, hogy sokkal nagyobb az átlagkereset, mint eddig. Jön a Vármegye bérlet és minden egyéb földi jó. Ha viszont mindez tényleg így van, mi történt a magyar szalámikkal?

Szerencsére létezik még tisztességes cég hazánkban, amelyik a nehéz idők ellenére is „ajándékot” ad. A Pick (nem fizetett hirdetés) bravúros akcióját mutatjuk be az Ellenszél olvasóinak. Íme:

Mi történt a magyar szalámikkal?

 

Mi történt a magyar szalámikkal? A Pick akciójával szemléltetjük a változást

„És most 70g + 11% túltöltéssel kapható!” – hirdeti a reklám. Vagyis: a 70g+11%=77,7g. (a csomagoláson 80g szerepel). Bravúros! Szinte kihagyhatatlan ajánlat. Majdnem olyan, mint amikor Orwell 1984 című regényében bejelentik, hogy emelkedik a csokoládé fejadagja. Mindenki örül és tapsikol. A probléma csak az, hogy a másnapi „emeléssel” kevesebb lett a fejenkénti csoki, mint az azelőtti napon volt.

Mindezt díszíti a csomagoláson szereplő „Hungarikum” embléma. Nagyon is helyesen. A súly leszalámizása, majd a 11%-os emelése valóban igazi magyar sajátosság. Más néven: hungarikum.

Nem a Pick az egyetlen szalámi, amelyiket drágábban vehetjük meg, kisebb méretben. Sajnos általánossá vált, hogy 70 grammos kiszerelések köszönnek ránk a jól ismert bolti sorok közül. Ha ez így megy tovább, lassan úgy lesz majd, mint a divatlapokban az illatminta. Bedörzsöljük a csuklónkkal, aztán szagoljuk a szalámi illatát az üres zsömle mellé.

loading...