Itt az új Pegasus-botrány: a DK azonnali választ vár Rogántól

Fotó: Ellenszel.hu

Körvonalazódik az új Pegasus-botrány. A DK választ vár: a Rogán Antal által irányított titkosszolgálat újabb kémszoftverek vásárlását tervezi? Ahogy arról az Ellenszél már korábban is beszámolt, Magyarországon folytat vizsgálatot az Európai Parlament Pegasus-bizottsága.

Az új Pegasus-botrány jelei már látszanak

Új Pegasus botrány
Ellenszél

Drámai mértékben, több mint 23 milliárd forinttal növelte az Orbán-kormány a titkos magyarországi megfigyeléseket végző Nemzetbiztonsági Szakszolgálat költségvetését. Az NBSZ ezt a pénzt a kiszivárgott hírek szerint rejtélyes műszaki, informatikai fejlesztésekre fognak költeni. Ez rendkívül aggasztó hír. Főleg annak fényében, hogy korábban a Nemzetbiztonsági Szakszolgálat vásárolta meg és használta a Fidesz célkeresztjébe került újságírók, üzletemberek titkos megfigyelésére a mobiltelefonra telepíthető Pegasus-kémszoftvert.

A Demokratikus Koalíció választ vár arra a kérdésre, hogy a jelenleg Rogán Antal propagandaminiszter irányítása alá tartozó Nemzetbiztonsági Szakszolgálat tervezi-e újabb kémszoftverek megvásárlását. Olyanokat, amelyeket a magyar emberek titkos megfigyelésére használhatnak fel. Pontosan milyen műszaki, informatikai fejlesztések kerülnek 23 milliárd forintba? Ehhez képest mennyibe került az Orbán-kormánynak a Pegasus-kémszoftver megvásárlása?

„Mára az Árnyékkormány maradt Magyarország egyetlen reménye arra, hogy a magyar embereket ne lehessen többé a törvényesség leple alatt lehallgatni és megfigyelni” – írja közleményében Rónai Sándor a Demokratikus Koalíció EP-képviselője az új Pegasus-botrány előjeleiről.

Nem csoda, hogy aggódik a DK, hiszen a fentiek alapján is számos olyan jel utal arra, ami a következő időszakra nézve az Orbán-kormány megfigyelőállammá válását vetíti elő.

loading...