Jól figyelj: a mentők kérik – tedd Te is ezt otthon, hogy ne legyen baj

Fotó: Ellenszel.hu

A mentésirányításon dolgozók jól tudják, hogy sokszor nem a közúti balesetek pontos helyszínének leírása, hanem egy-egy lakcím okozza a nagyobb nehézséget. Ezen akár életek is múlhatnak. Éppen ezért az a mentők kérik, hogy tartsuk be az alábbiakat az Otthonunk biztonsága érdekében.

A házszám kint tartása fontos, mert segít az egészségügyi szolgálatoknak és a mentőknek azonosítani és eljutni a helyére a legrövidebb idő alatt. Ha sürgős egészségügyi ellátásra van szüksége, vagy ha rosszul érzi magát, az idő a legfontosabb tényező. Ha a házszám nincs jól látható helyen, a mentőknek több időt és energiát kell fordítani annak megtalálására, ami veszélybe sodorhatja a beteg életét.

A mentők kérik, hogy Te is tedd ezeket.

A házszám jelenléte továbbá megkönnyíti a kézbesítőknek, a szolgáltatóknak és az ismeretleneknek, hogy a megfelelő helyre jussanak. Az utazók és a látogatók is könnyen megtalálják az úti céljukat, ha a házszám kint van.

Végül, a házszám jelenléte a ház esztétikájának része is, és hozzájárul a környezet rendjéhez és rendezettségéhez.

Mindenkinek javasoljuk, hogy tegye meg a szükséges lépéseket a házszám felismerhetősége érdekében. Így tudja biztosítani a gyors és pontos címlekérdezést, valamint a sürgős ellátást.

A lakosság csaknem felénél problémát jelent a név megtalálása. Ha egyetértesz azzal, hogy fontos ezen változtatni, kérlek, oszd meg ezt a cikket, hogy másokhoz is eljusson. Köszönjük, hogy az Ellenszél olvasói között tudhatunk!

Érdekes: Amerikában nem építhetik meg a város mellett, a sivatagba vitték az akkugyárat

loading...