A debreceni polgármester elment a kínaiak németországi akkugyárába

A debreceni polgármester elment a kínaiak németországi akkugyárába

Debrecen fideszes polgármestere elutazott a városba hatalmas gyárat építeni tervező kínai CATL nemrég megnyílt németországi akkugyárába.

Papp László és Barcsa Lajos, Debrecen fideszes polgármestere és alpolgármestere elutazott a Debrecenben hatalmas akkumulátorgyárat építeni tervező kínai CATL nemrég megnyílt németországi akkugyárába. A látogatásról a debreceni polgármesteri hivatal adott ki közleményt. Papp és csapata találkozott CATL vezérigazgatójával és európai igazgatójával, valamint Arnstadt polgármesterével is.

A közlemény szerint a fideszes politikusok megállapították:

„Ahogy bejártuk az üzemet, azt lehet látni, hogy egy abszolút robotizált gyárról, gyártási folyamatról van szó. Megnéztük a modulgyártó részlegét és a cellaüzemét is ennek a gyáregységnek, valóban a 21. század top technikai színvonalát képviseli.

Porszemet nem láttam a gyár területén, semmilyen szennyezőanyagot, semmilyen veszélyforrást. Abszolút a német biztonsági és munkavédelmi előírások maximális betartása mellett valósult meg ez az üzem”

– hangsúlyozta Papp László.

A közlemény azt is idézi a polgármestertől, hogy „Európa a jövőjét meghatározó zöld megújulás tekintetében egyértelműen az akkumulátorgyártásra épít. Nem véletlen, hogy a német politikusok – a baloldali, zöldpárti politikusok is – egyöntetűen mintaprojektként tekintenek a CATL arnstadti üzemére.”

Ezt látnod kell: Spanyolország szégyenbe hozta a válságot okozó Orbánt


További cikkeinkért kövesd az Ellenszél Facebook-oldalát is!

loading...