Válassz gyönyörű burkolatot a fürdőszobába!

A fürdőszoba kialakítása, akár új építésről, akár felújításról van szó, kényes feladat, alapos mérlegelést és tervezést igényel, valamint a szaniterek, burkolatok és a fürdőszobabútor gondos kiválasztását, hiszen évtizedekre meghatározhatja otthonunk hangulatát. 

 

Egy vizes helyiség kialakítása, dekorálása zsebbenyúlós projekt, azonban egy jól átgondolt és kivitelezett megoldással kellemes helyet teremthetsz a mindennapi tisztálkodáshoz. Meglévő fürdő részleges megújításával is látványos eredmények érhetők el. Hogyan válassz időtálló burkolatot? Milyen megoldás lesz számodra a megfelelő? 

 

Így indulj neki!

 

A megfelelő burkolatok kiválasztása elsőre könnyűnek tűnhet, ám szembesülve a szakáruházak óriási kínálatával, hamar elbizonytalanodhatsz, és az sem könnyíti meg a választást, ha meglévő fürdőszobabútor mellé kell megtalálnod a tökéletes megoldást. 

 

Érdemes körbenézni a szaniter és barkácsáruházak kínálatában személyesen is, mert egy termékfotó nem adja vissza a csempék valódi szépségét, hangulatát. Számtalan kérdéssel szembesülsz:

 

  • Mekkora mennyiségre lesz szükség?
  • Kellenek-e dekorelemek a falra vagy a padlóra? 
  • A kiválasztott burkolatokhoz milyen fuga illik? 

 

Kifizetődő lehet, ha vásárlás előtt megtervezteted a helyiséget egy 3D programmal, hogy jobban el tudd képzelni, milyen is lesz, hiszen ez nem olyan, mint a falfestés, hogy ha nem tetszik, majd legfeljebb átszínezed. 

 

Inspirálódj!

 

Ma már rengeteg képanyag elérhető az interneten is fürdőszobák kialakításáról, ahonnan számos ötletet meríthetsz. Amennyiben nincsenek határozott elképzeléseid, különböző stílusokat is tanulmányozhatsz, hogy ki tudd választani a számodra leginkább megfelelőt. 

 

A költségvetés kompromisszumokra késztethet, azonban még így is rengeteg lehetőség marad. A szín nagyon meghatározó, így olyan mellett dönts, amelyet hosszú távon is el tudsz majd viselni. A semleges tónusú burkolatok megfelelnek a belsőépítészeti trendeknek, hagyják érvényesülni a bútorokat és a kiegészítőket, azonban olyat válassz, amely illeszkedik a lakásod stílusához, hangulatához, színeihez, hiszen így érzed majd egésznek az otthonodat. 

 

A szaniterek kiválasztásánál is légy jövőbe tekintő, ugyanis nem biztos, hogy olyan darabra van szükséged, ami most nagyon trendi, de holnap már nem lesz az. A formák és a színek tekintetében is gondold át a választásod. A helyigény nagyon fontos szempont, ne a valóságtól elrugaszkodva válassz.

 

Miből választhatsz?

 

A padlóburkolatok esetében a kopásállóság, a csúszásmentesség fontos lehet. Manapság a nagy méretű burkolólapok számítanak divatosnak, de ezek nem minden helyiségben felelnek meg. Nagy előnyük, hogy viszonylag kevés fugára lesz szükség, így a tisztítás is egyszerűbb lesz, és a fugavonalak nem osztják fel annyira a teret. 

 

Választhatsz matt vagy fényes felületű, akár fahatású burkolatot is. A márvány burkolatok, mozaikok fényűzőek, elegánsak. 

 

Fürdőszobai burkolatok széles forma- és stílusválasztékban kaphatók, így nem kell kompromisszumot kötnöd a dizájn terén. 



loading...