Baja polgármestere nem kertelt: 1 méter aszfaltos út félmillió forintba kerül – ezt intézte a kormányunk

Baja polgármestere átad egy aszfaltos utat
Nyirati Klára

Baja polgármestere Nyirati Klára arról tett közzé bejegyzést közösségi oldalán, hogy miért van még mindig 60 földes utca a városban. A válasz abban rejlik, hogy kinek mit intézett a kormánya. A magyaroknak félmilliós aszfaltot méterenként.

Baja polgármestere az alábbi bejegyzést tette közzé:

„1 MÉTER ASZFALTOS ÚT= FÉLMILLIÓ FORINT

Sokan kérdezik tőlem, miért van Baján még mindig 60 db földes utca. A válasz: a posztom címe. Ez a mai  magyar valóság! Évtizedek óta görgetjük magunk előtt a problémát… mire szánni tudnánk pénzt új út építésére, addigra tönkremegy egy másik, nagy forgalmú, amit szintén sok pénzből javítani kell. 

Az útépítés a magyar átlagfizetésekhez, az önkormányzat bevételeihez képest szó szerint horribilis összeg! Kimondhatatlanul, felfoghatatlanul sokba kerül!

A Jelky utcában 300, a Halász utcában 200 méternyi út épült meg. Mindez csaknem nettó negyed milliárd, azaz 250 millió forintba került. 

Ma- hóesésben- vettem át a kivitelezőtől az elkészült utakat az önkormányzat nevében. Köszönöm a befektetett munkát  mindenkinek, aki hozzájárult ahhoz, hogy városunk két szilárd burkolatú utcával gazdagodjék!” – zárja sorait Baja polgármestere.

Eljutottunk tehát egy olyan gazdasági pokolba, amikor már a civilizáció legapróbb alapvetését, a betont sem tudja megfizetni  egy európai város. A térség országgyűlési képviselője, a fideszes Zsigó Róbert. Ő ezt intézte a bajaiaknak.

További cikkeinkért kövess minket a Facebookon is!

 

loading...