Bodnár Zoltán: az Árnyékkormány felkészült, hogy magunk mögött hagyjuk az Orbán miatti inflációt

Az árnyék-pénzügyminiszter lerántja a leplet az orbáni inflációról

Bodnár Zoltán árnyékminiszter közleményt adott ki, amelyben a történelmi drágulás okairól és megoldási javaslatairól ír.

„Az orbáni infláció áll a történelmi élelmiszerdrágulás mögött – Utoljára a Rákosi-rendszerben volt ilyen magas az élelmiszer-infláció Ismét egy sokkoló, az Európai Unióban teljesen egyedülálló inflációs adatot hozott nyilvánosságra a Központi Statisztikai Hivatal. Ilyen magas, 45 százalékos inflációt utoljára 1996-ban mértek Magyarországon. A sajt 83%-kal, a kenyér 81%-kal, a vaj, a vajkrémek és a tejtermékek szintén közel 80%-kal drágultak egyetlen év alatt. Az Árnyékkormány szerint az orbáni infláció áll a történelmi élelmiszerdrágulás mögött, amihez hasonló a Rákosi-rendszer óta nem volt Magyarországon. Orbán Viktor tönkretette a forintot, 2010-hez képest két és félszeresére növelte az államadósságot, és a 12 éve tartó lopással elveszítette hazánk uniós támogatásait.

Az Árnyékkormány felkészült arra, hogy a forint erősítésével, egy euróbevezetési céldátum kitűzésével, a korrupció felszámolásával és az Orbán miatt felfüggesztett uniós pénzek megszerzésével hagyjuk magunk mögött az orbáni inflációt és az élelmiszerdrágulást. Tudjuk, hogy mit kell tenni ebben a helyzetben, mára az Árnyékkormány Magyarország egyetlen reménye, ha azt szeretnénk, hogy újra megfizethető legyen a bevásárlás” – írja Bodnár Zoltán Árnyék-pénzügyminiszter.

loading...