Dobrev Klára: Zárják ki az állami vezetőket az egyetemi alapítványokból

Hátfő reggel robbant a hír, miszerint soha nem látott büntetéssel sújtja a magyarokat a korrupt Orbán-kormány miatt az Európai Bizottság.

Dobrev Klára szerint Orbán inkább elveszi a jövőt a következő generáció kutatóitól, orvosaitól, tanáraitól, mérnökeitől, csakhogy tovább védhesse az egyetemi alapítványokban, milliós extra fizetésért ülő minisztereit, államtitkárait, képviselőit.  

Népszava tudta meg, hogy

Nem kaphatnak friss támogatásokat az Európai Unió által finanszírozott Erasmus+ együttműködési és oktatási csereprogramból, valamint a Horizont Európa kutatási és innovációs keretprogramból azok a magyarországi oktatási intézmények, amelyek közérdekű vagyonkezelő alapítványi formában működnek vagy amelyeket ilyen alapítványok tartanak fenn.

A DK EP-képviselője szerint egy felelős kormány sosem tenne ilyet. Az #Árnyékkormány sosem kockáztatná az ország jövőjét. Éppen ezért

a Demokratikus Koalíció egy olyan törvényjavaslatot nyújt be, ami megtiltja, hogy állami vezetők, hivatalban lévő képviselők egyetemi kuratóriumokban tisztséget kapjanak.

loading...