Újabb csapás: nagy gond van a kórházakkal – téged is érinthet, ha orvoshoz mész a közeljövőben

Gyógyszert szed? Lehet, hogy hamarosan nem tudják kiadni. A fotón Orbán Viktor egy kórházban az ágyon ül.
Kép forrása: MTI

12 beavatkozás esetében nőtt, és 4 esetben csökkent a műtétre várók száma tavalyhoz képest a Pénzcentrum által megvizsgált tizenhat beavatkozás közül, idézi a 24.hu a gazdasági portál szerdai cikkét.

Nőtt a műtétre várakozó betegek létszáma számos életminőséget jelentősen befolyásoló műtét esetében. Még mindig rengetegen várakoznak többek között térd- és csípőműtétre, sérvműtétre, epekő műtétre. A mandula, orrmandula műtétekre több mint kétszeresére nőtt a várakozók létszáma. A kórházi várólisták korábban sem voltak rövidek, viszont vált kezelhetővé a koronavírus világjárvány, csak kevés beavatkozás esetében látható némi javulás.

Miközben az egészségügyben számos változás történt, szakértői javaslatok születtek, forrásokat különítettek el a várólisták csökkentésére. A helyzet a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) adatai alapján mégsem javul.

Brutális, ami a magyar egészségüggyel történt az elmúlt években. A Fidesz olyan országok szintjére sodorta az egészségügyi ellátást, amelyeket eddig csak negatív példaként emlegettünk. Most mégis ott tartunk, hogy szakember- és forráshiány miatt a gazdagok kiváltsága lett a megfelelő kezelés/műtét.

Ezt intézte nekünk a kormányunk.

loading...