Tízezrek nézik most is azt a Szomszédok jelenetet, ami megjósolta a jövőt – ráismersz Te is?

A lecsókolbász példáján mutatjuk be a kormány legújabb agymenését.

Mintha most forgatták volna azt a Szomszédok jelenetet, ami futótűzként kezdett terjedni az interneten. Mostanra már tízezrek látták. Az Ellenszélen Te is megnézheted.

Megdrágult tejföl, csont a hús helyett, bolti lopások – mintha csak a mostani inflációs helyzetet látnánk a Szomszédokban. A sorozat pedig nem mai. Az első rész próbaadását 1987. május 7-én, amíg az utolsó 331. fejezetét 1999. december 30-án tűzték műsorra a Magyar Televízióban.

Nem sok minden változott, gondolhatnánk. A valóság azonban az, hogy sok minden változhatott volna, de a 12 évnyi Orbán-rendszer ismét a Szomszédok világába juttatott minket.

Íme a jelenet:

Ehhez talán nem is kell más kommentárt fűznünk. A Szomszédok fentebb látott részlete felér egy jóslattal. Szinte hihetetlen, hogy évtizedek alatt is ott tartunk, hogy egy végigdolgozott élet után a napi betevőt sem tudja megvenni minden nyugdíjas.

A nyugdíjemelés hangyányi azokhoz a brutális áremelkedésekhez és megszorításokhoz képest, amiket a kormány hibás és korrupt politikája miatt elszenvedünk. Mindez ráadásul 2023-ban még ennél is rosszabb lesz. Ha annyira jól teljesítene a gazdaság, ahogy azt a propaganda szajkózza, segítenének a magyar embereken, és legalább a napi élethez szükséges dolgok tekintetében nem kellene nélkülözniük.

Abban bízhatunk csak, hogy rájövünk: Orbán nem az európai színvonal felé visz minket, hanem vissza a Szomszédokba. Fejlődés, valódi változás csak akkor lesz, ha a szemléletünk is megváltozik. Ezt kívánjuk mindenkinek az újévre!

Az Ellenszél csapata

loading...