Minden borulhat: Bepereli Magyarországot az Európai Bizottság

Az Orbán-kormány megsemmisítené a szakszervezeteket a DK szerint.
Fotó: Ellenszel.hu

Kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz az Európai Bizottság a 2021 nyarán megszavazott, LMBTQ-ellenes pontokat is tartalmazó „pedofiltörvény” ügyében. A Portfolio információi szerint ez lesz az egyik ún. horizontális feljogosító feltétel, amit el el kell rendezni ahhoz, hogy az EU-s felzárkóztatási források maradéktalanul megérkezhessenek majd Brüsszelből.

Percekkel ezelőtt küldte ki a rövid üzenetet az Európai Bíróság, hogy az Európai Bizottság

„kötelezettségszegés megállapítása iránti keresetet nyújtott be az Európai Bírósághoz a pedofil bűnelkövetőkkel szembeni szigorúbb fellépésről, valamint a gyermekek védelme érdekében egyes törvények módosításáról szóló törvényben a születési nemnek megfelelő önazonosságtól való eltérés, a nem megváltoztatása, valamint a homoszexualitás népszerűsítése és/vagy megjelenítése tekintetében foglalt tilalmak és korlátozások miatt. A kereset a C-769/22 ügyszámon került be a Bíróság nyilvántartásába.”

Az Európai Bíróság már több magyar törvényt megsemmisített: a lex CEU és a Stop Soros törvény is ilyen eljárásnak esett áldozatul. De mielőtt ez megtörténhet, hosszú, gyakran évekig tartó jogi procedúrának kell lezajlania, aminek a során eldöntik, hogy az adott jogszabály összeegyeztethető-e az uniós jogrenddel. Így ha nem vonja vissza a melegellenes törvénymódosítást a magyar parlament, és az EU Bírósága elé kerül az ügy, akkor is csak évek múlva számíthatunk eredményre.

loading...