Az elmúlt 12 év legnagyobb kudarcát szenvedte el Orbán Brüsszelben

Kép forrása: MTI

Bármit is mond, vitathatatlan: Orbán Viktor az elmúlt 12 év legnagyobb kudarcát szenvedte el a héten Brüsszelben.

A magyar miniszterelnök nem kapja meg a Helyreállítási Alapban lévő uniós pénzeket, sőt a kohéziós pénzek egy jelentős részét sem. Összesen 5000 milliárd forinttól, azaz 5 000 000 000 000 Ft-tól eshet el Magyarország a 12 éve tartó orbáni korrupció miatt

– jelentette ki Dobrev Klára.

Hiábavaló volt tehát az Európai Bizottság elkápráztatására szolgáló törvényhozás, hiábavaló volt a megannyi vétó feladása, a sok ígérgetés: Orbán Viktor legfontosabb európai politikai mérkőzése brüsszeli fegyverletétellel zárult.

Európa nem bízik Orbán Viktorban és abban, hogy a magyaroknak küldött pénz végül valóban el is jut a magyarokhoz. Ezért függesztették fel a támogatásokat, amiket csak akkor tudnánk megszerezni, ha valóban helyreállítanánk a magyar jogállamot.

Az Árnyékkormány pontosan tudja, hogy mit kellene tenni ehhez: csatlakozni az Európai Ügyészséghez, politikailag függetlenné tenni a bíróságokat és az ügyészséget, módosítani az Alkotmánybíróság jelenlegi, jogállamot korlátozó működését, valamint helyreállítani a kiegyensúlyozott tájékoztatást és a sajtószabadságot.

loading...