Milyen sárvédő illik a bicajunkra? Most válaszolunk a kérdésre!

Ki mondta, hogy csak akkor lehet egy jót tekerni, amikor ragyogóan süt a nap? A bringa minden évszakban praktikus közlekedési eszköz, s a bátrak esőben, szélben is útnak indulnak, semmi nem szegheti a kedvüket. Persze ilyenkor már kénytelenek vagyunk egy jó sárvédővel felszerelni a járgányt. 

De hogyan válasszunk a sok-sok modell közül? Melyek a minőség ismertetőjegyei, és mire kell figyelnünk, ha elégedettek akarunk lenni? A következő cikkből megtudhatod.

A legfontosabb, hogy passzoljon a méret!

Folyamatosan azt halljuk, hogy csak a minőség az, ami igazán számít, na meg a konstrukció. Ez részben igaz is, de számos szempont lényeges lehet még. A Bikepro.hu kerékpár webshop sárvédő kínálatában megannyi praktikus darab jöhet velünk szembe. De vajon tudjuk, melyik az az egy sárvédő mind felett, ami kibírja a rázós utakat és nem megy tönkre egyhamar? 

A márkás darabok egyértelműen adottak, viszont a kiválasztási folyamatban még nagyobb szerepet játszik majd az, hogy a kiegészítő passzol-e a gumimérethez. Fontos még, hogy stabilan, precízen legyen felszerelve, és hogy modern kialakítású darabot szerezzünk be. A hajlított fém, oldalanként fémpálcával rögzített megoldással már napjainkban nem nagyon találkozni. 

Mennyire bízhatunk a műanyagban?

A sárvédők világában van helye a műanyagnak. Igenis van! Ezeket rögzíthetjük a dupla pálcás vázhoz, villához. A műanyag legfontosabb előnye, hogy kellőképpen rugalmas, nem rongálódik könnyen, ráadásul a felületéről sem pattog le a festék. 

Van a műanyagnak gyenge pontja? Talán a pálcarögzítéssel kell óvatosan bánni. Ezeket a kiegészítőket rögzítőfüllel kapcsolják a fém pálcákhoz. A pálcás sárvédők között megannyi minőségi termék képviselteti magát. Azt viszont meg kell jegyezni, hogy a gumiszélességgel kell összhangba hozni a sárvédőt.

Milyen sárvédők közül válogathatunk?

A pálcás sárvédők mellett találkozhatunk olyan változatokkal is, amelyek nem kapnak ilyen jellegű rögzítést, hanem egy-két ponton kapcsolják a villához őket. Ennek anyaga általában olyan erős, hogy a támaszték nélküli szakaszon se mozogjon. A megoldás egyetlen hátránya, hogy az ilyen darabok nem teljesen követi a kerék ívét, és bizony előfordulhat, hogy rád is fröcsög némi sár az út során. Ezzel szemben nagy előny a gyorskioldós kialakítás.

Szintén létezik a két típus kombinációja is; a gyorsrögzítős pálcás darab is, ami ismét egy külön kategóriát képez. 

Az Acor, a Hauser, a Marikoo, a Polisport, az SKS, a Velotech, a Bikefun és Zéfal márkák speciális termékei egyaránt biztosítják számunkra a megfelelő kiegészítőket, így senki nem marad vagány sárvédő nélkül, főleg, hogy a design is elvarázsol minket. Találd meg te is a bringádhoz kompatibilis alkatrészeket, kiegészítőket, hogy minden simán menjen az utak alatt!

loading...