Pintér Sándor lépett: a hatalom még nem tett ilyet az iskolák lázadásának kezdete óta

Fotó: Ellenszel.hu

Korábban már hallhattunk olyat a hatalom legszervilisebb katonáinak egyikétől, Marosi Beatrixtól, a Belső-Pesti Tankerület igazgatójától, hogy aki nem tud rendet tartani az intézményében, az kereshet másik állást. Ezt egy intézményvezetőknek tett tanácskozáson mondta.

Ezúttal nem a túlbuzgó Marosi tett lépéseket, hanem a rendszer kardja és pajzsa, Pintér Sándor. A belügyminiszter ugyanis a legaktívabban tiltakozó iskolák igazgatóit rendelte be magához.

Az Eötvös József Gimnázium, a Vörösmarty-, a Karinthy-, a Kölcsey-, valamint a Madách-gimnázium igazgatója kapott meghívót a belügyminisztertől aktuális kérdések megbeszélésére – értesült a Blikk több helyről.

Nem kétséges, hogy az igazgatókat is figyelmeztetik, a pozíciójuk forog kockán – magyarul: sor kerülhet az elmozdításukra –, ha nem csinálnak helyben rendet – foglalja össze következtetését a lap.

Egy normális országban ez természetes lenne, és örömmel fogadnánk a hírt, mivel arra számítanánk, hogy az oktatási tárca vezetője meghallgatja a tiltakozók problémáját, majd igyekszik kompromisszumra jutni velük.

Ismerve azonban a Fidesz-kormány működését, nem számítunk sok jóra. Az egykori rendőrkapitány, mostani belügyminiszter rendelte be az igazgatókat, aki mellékesen az oktatásért és az egészségügyért is felel. Minden bizonnyal raportról van szó és rendcsinálásról.

Pintérnek üzenjük: a csend nem rend, és ezt már nem fogja tudni elfojtani. A tanároknak és a diákoknak pedig minden eddiginél több kitartást! A java még csak most jön…

***

Péntek reggel a Blikk értesüléseire hivatkozva az Ellenszél és az rtl.hu is megírta, hogy Pintér Sándor bekérette a legrenitensebb iskolák igazgatóit. A Belügyminisztérium sajtóosztálya az rtl.hu megkeresésére azt írta, hogy az értesülés nem igaz, ahogyan fogalmaznak:

A belügyminiszter nem rendelt magához egyetlen igazgatót sem, az ezt híresztelő sajtóértesülések minden alapot nélkülöznek.

A levél további részében kifejtik, hogy a Belügyminisztérium és annak vezetője mindig is nyitott volt a közoktatással kapcsolatos vélemények, álláspontok megismerésére, példaként felhozzák, hogy korábban kétszer is kérdőívet küldött a pedagógusoknak a köznevelési államtitkárság. A válasz végén arról tájékoztattak, hogy jelenleg a szülők, gondviselők megkérdezése történik.

loading...