Izgulhat a Fidesz: az OLAF nyomozói akcióztak Magyarországon, az Államkincstárba is bejutottak

Uniós pénzek szabálytalan kifizetésének gyanúja miatt indított nyomozást az OLAF, az Európai Csalás Elleni Hivatal Mohácson – mutatta be az ATV. A Mohácsi Önkormányzatnál a helyi ellenzék feljelentése alapján indult eljárás, mert mint azt Schwarcz-Kiefer Patrik, a Baranya Megyei Közgyűlés jobbikos képviselője elmondta:

„a korábbi beadványok alapján a magyar hatóság nem talált semmi kivetnivalót, bennünk azonban továbbra is él a gyanú, hogy itt emberek duplán triplán lettek kifizetve az EU támogatások terhére.”

Mohács fideszes városvezetése elismerte a vizsgálat tényét, de azt hangsúlyozta, hogy nem csak az önkormányzatot, hanem az irányító hatóságokat is vizsgálták az OLAF nyomozói, akik az államkincstárnál is látogatást tettek. Annyi derült ki, hogy Mohácson az 5 legnagyobb uniós pályázat aktáit kérte el és vizsgálta a hatóság az elmúlt hetekben.

Az ATV úgy tudja, hogy a nyomozás egyelőre lezárult a mohácsi önkormányzatnál, arról hogy találtak e bármilyen szabálytalanságot majd csak a jövő évben fogják tájékoztatni a sajtó képviselőit.

loading...