Szijjártó Péter torkának estek a nyugat-európai külügyminiszterek, hogy ne hazudjon

Kép forrása: MTI

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter a Mondjunk nemet a szankciókra! című országjáró sorozat fórumán járt két nappal ezelőtt Budapesten, amelyről szombaton egy videót is megosztott.

Ebben a videóban azt mesélte el a külügyminiszter, hogy „hát ugye, voltak ezek az elvárások, amikről előbb beszéltem önöknek, hogy orosz gazdaság a térdére, a háború gyorsan véget ér. Mondom, ez volt az elvárás, azért nem tartunk itt.

Mire néhány nyugat-európai kolléga és az Európai Unió főképviselője egy emberként kezdte mondani, hogy ne hazudjak, mert ilyen elvárás sose volt.

Megkérdeztem, hogy de akkor, ha nem volt – márpedig volt, hát ott ültem a vitákon –, ha nem az volt az elvárás a szankciókkal szemben, hogy azok segítenek a háborút hamarabb lezárni, akkor mi?” – mesélte a közönségnek Szijjártó, aki úgy folytatta a beszédét, „hogy annak a kimondása, hogy szankciók csődbe vitték Európát, és zsákutcába jutottak, azzal a következménnyel járna, hogy elő kell állítani a felelősöket”.

Szijjártó úgy véli, hogy azoknak a brüsszeli vezetőknek, akik február végén, március elején a szankciók bevezetését javasolták, most elő kellene állniuk és beismerni hibájukat, ennek következtében pedig beadni a felmondásukat is.

loading...