Vásárhelyi: Egyetértek a DK-val, hogy nem jelölnek a MNB Felügyelő Bizottságba

Vásárhelyi Mária neves szociológus szörnyű, fasiszta jövőt jósol Magyarországnak Orbán és a Fidesz miatt. Vásárhelyi most már nagyon komolyan kérdezi, hogy meddig tűr a nép. Meddig viseljük el, hogy Orbánék élősködnek az országon, miközben fasiszta rendszert építenek ki.

A szociológus-közíró a Facebook-on tette közzé véleményét arról, hogy ellenzéki pártok Róna Pétert és Andor Lászlót javasolják a Magyar Nemzeti Bank Felügyelő Bizottságába. A DK az egyetlen, amelyik nem vállalja, hogy részt vesz abban a komédiában, amelyben az Orbán-kormány próbálja eljátszani az Európai Unió előtt a jogállamot.

Íme Vásárhelyi Mária posztja – változtatás nélkül:

„Tökéletesen egyetértek a DK-val, hogy nem jelölnek senkit az MNB Felügyelő Bizottságába és teljesen értetlenül állok az előtt, hogy a többi demokratikus ellenzéki párt ismét besétál a Fidesz által állított csapdába. 12 éven keresztül az MNB FB-ben kizárólag a kormánypártok által delegált tagok ültek, most a kormánypártok a tőlük megszokott nagyvonalúsággal felajánlották, hogy a hat tagú FB-be egy, azaz egy tagot az ellenzék jelölhet, de a pártok jelöltjei közül a kormánypárt fogja kiválasztani azt, aki beülhet a testületbe.

Ez a felajánlás éppen egyenlő a semmivel és kizárólag azt a célt szolgálja, hogy egyrészt bűnrészessé tegye az ellenzéket Matolcsy 12 éves ámokfutásában, a jegybankelnök családjának irtózatos meggazdagodásában, az ország tönkretételében és ennek most már látható következményeiben, másrészt hogy ismét demonstrálja ország-világ előtt az ellenzék megosztottságát, „kompromisszumképteleségét”. Ha egy ellenzéki jelölt beül az FB-be akkor ezt engedményként lehet tálalni az EU számára is, amely kétségbeesetten várja az ilyen látszat engedményeket, miközben pontosan tudják, hogy ettől semmi nem változik.

Hiszen nyilvánvaló, hogy egy hattagú testületben egyetlen ellenzéki tagnak semmiféle befolyása nem lesz a döntésekre és illúzió az is, hogy az FB tagjaként rálátást szerez a jegybanki folyamatokra. Minden lényeges döntést nélküle fognak meghozni, a fontos dokumentumokba soha nem nyer betekintést. Észrevette valaki, hogy a közszolgálatinak csúfolt médiumokat felügyelő kuratóriumban három ellenzéki tag is ül?? Semmiféle befolyásuk nincs a média működésére – ezt ők maguk tudják a legjobban. Ha csak minimálisan figyelembe vennék a véleményüket, akkor nyilván nem így működne a közmédia. Ráadásul mivel most már a szélső-szélsőjobboldali Mi hazánk is ellenzéki párt, ez a felajánlás arra is jó, hogy a fidesz, éppenúgy ahogy 1998 és 2002 között a MIÉP-pel tette, versenyeztesse a neonácikat és a demokratikus ellenzéki pártokat, hogy utána kénye-kedve szerint választhasson.

Csurka István pártja akkor készségesen együttműködött a Fidesszel az antidemokratikus folyamatok lejátszásában és a Mi Hazánk nyilván ugyanilyen remek együttműködő partner lesz. Hogy lehet részt venni egy ilyen sokszorosan megalázó és aljas alkuban?? Egyszerűen nem értem! Hányszor lehet ugyanabba a folyóba belelépni??”

loading...