Orbán Ráhel mindenkinek üzent

Orbán Ráhel interjút adott
Kép forrása: MTI

Néhány napja különleges vendéget fogadott a „RePort” nevű podcast:

„az ODU gyerekbolt tulajdonosát és megálmodóját, a BDPST cégcsoport kreatívigazgatóját, a BDPST Concept ügyvezető igazgatóját”. Vagy ahogy a legtöbben ismerjük: Orbán Ráhelt, Orbán Viktor miniszterelnök saját lábán álló legidősebb lányát.

A témák többek közt az alábbiak voltak:

  • Mi a „sztori” szerepe a vendégélmény megteremtésében?
  • Hogyan zajlik egy turisztikai vállalkozás márkaépítése?
  • Milyen márkacéljai lehetnek egy vendéglátóhelynek?
  • A közelmúlt és a jelen kihívásai.
  • A szektort érintő elkerülhetetlen digitalizáció.

Nem kerülgették sokáig a forró kását, a házigazda rátért a mindenkit aggasztó kérdésre:

hogyan vészelte át a cégcsoport az elmúlt éveket, hiszen az idegenforgalom, a szállodaipar számára ezek nem voltak könnyűek. Jött a covid, van most ugye ez a háború meg ez a „gazdasági sztori”, ami az egész világon végigsöpör.

„Érezzük, tapasztaltuk, látjuk. Minden nap foglalkozunk mi is ezekkel a kérdésekkel” – felelte Orbán Ráhel. Azt mondta, a covid nagyon nehéz volt, bár ők sokaknál könnyebb helyzetben voltak. Viszont sajnos nem tudtak fejlődni. Nagyon nehéz volt az is, hogy azon kellett agyalniuk, mi lesz azokkal az emberekkel, akik náluk dolgoznak. Egyébként látja a covid jó oldalát is – hiszen ahogy már említette, igyekszik mindenben meglátni a jót.

Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja viszont újabb nehéz helyzetet teremtett, és ez a fajta válság, amiben szerinte a legrosszabb a bizonytalanság, nem olyan, mint a gazdasági válságok, hogy jó, most két évig összehúzzák a nadrágszíjat, hanem olyan hatások érik a szakmát, mint a covidnál, azaz tehetetlenek ellene.

Bízik benne, hogy a válság kicsit helyreállítja majd a munkaerőpiacot a szakmájukban, ugyanakkor látja ő is, hogy nagyon sokan mennek mindig „egy országgal arrébb”. De róluk sem tud negatívan nyilatkozni, mert értékeli azokat a fiatalokat, akik szeretnének egy kicsit többet, és egyébként sokszor sokkal rosszabb munkát vállalnak el, mint amit itthon kell csinálniuk.

Viszont azt látja, sokan haza is jönnek, például ő is elment külföldre, aztán hazajött, és szerinte sok jót hozott haza. „És nagyon drukkolok mindenkinek, hogy tudjon talpon maradni, mert nehéz lesz”.

loading...