Azt a büdös: a hazaáruló Orbán nem merte kimondani, hogy az oroszok fojtották vérbe az 1956-os forradalmat

Kép forrása: MTI

A #freedomfigthers azaz #szabadságharcosok hashtaggel ellátott bejegyzésben emlékezett meg Orbán Viktor egy fontos dátumról, de valami nagyon nem stimmel vele.

Orbán azt írta az angolul kommunikáló Twitter-oldalán (magyarra fordítva) tegnap délután nem sokkal hat óra előtt, hogy:

„A mai a nemzeti gyász napja. Leverték a forradalmunkat 1956-ban, de a szabadság és nemzeti önrendelkezés szeretete a mai napig él.”

A tweetben a magyar miniszterelnök a fentieken túl nem részletezi, hogy kik lehettek azok, akik 1956-ban leverték a forradalmat.

Segítsünk egy kicsit a hazaáruló Orbán Viktornak:

1956 november 4-én hajnalban a Forgószél hadművelet keretében szovjet csapatok indítottak támadást Magyarország ellen. Nagy Imre miniszterelnök – akinek 1989-es újratemetésén elmondott beszédével indult Orbán Viktor miniszterelnök országos politikai karrierje – akkor megnevezte a forradalmat leverni próbáló erőket rádióbeszédében:

„Ma hajnalban a szovjet csapatok támadást indítottak fővárosunk ellen azzal a nyilvánvaló szándékkal, hogy megdöntsék a törvényes magyar demokratikus kormányt. Csapataink harcban állnak! A kormány a helyén van.”

loading...