Karikó Katalin példát mutatott Orbánnal szemben: felszólalt, és a tanárok mellett állt ki egy konferencián

Kép forrása: MTI

Míg Orbán és a Fidesz nem foglalkozik a tanárokkal, sem az oktatás megszervezésével, addig a világhírű tudós, Karikó Katalin egy videokonferencián szólalt fel, ahol a pedagógusokat méltatta.

Külön érdekesség, hogy Kásler Miklós is felszólalt itt, aki önmagát és a kormányt fényezve azt mondta:

a magyar egészségügy végig bírta kapacitással a pandémia összes hullámát, eközben folyamatos volt a kardiológiai, az onkológiai és a sürgősségi ellátás.

Mondta ezt az az ember, akinek a minisztersége alatt tízezrek haltak meg a koronavírusban, és aki elrendelte a kórházak kiürítését.

Karikó Katalin ugyanitt egy fontos dologra hívta fel a figyelmet: az ifjú nemzedéket (akikből később tudósok, a világ előrevivői lehetnek) oktatók munkáját dicsérte:

„November a tudomány hónapja, és ez jó alkalom arra, hogy mind köszönetünket fejezzük ki azoknak, akik kutatóként új ismereteket tárnak fel, valamint a tanároknak, akik a tudományt oktatják az ifjú nemzedéknek” – mondta Karikó Katalin, aki Philadelphiából, videokapcsolaton keresztül jelentkezett be a Magyar Tudományos Akadémián tartott tanácskozásra.

A Széchenyi-díjas kutatóbiológus a saját példáján is pontosan tudja, hogy mennyire fontos az oktatás szerepe. Kár, hogy erre Orbán és csapata mindeddig nem jött rá…

loading...