Orbán aláírta: Oroszországé a felelősség az energia- és gazdasági válságért

Nézni is kellemetlen ezt az Orbán Viktorról készült videót
Kép forrása: AP

„Miközben felpörög a hazug propaganda, miszerint a szankciók a hibásak mindenért is, addig Orbán ALÁÍRTA az Európai Tanács állásfoglalását, ami világosan kimondja, hogy csakis Oroszországot terheli a felelősség a gazdasági nehézségek miatt”,  írja Tompos Márton, a Momentum országgyűlési képviselője.

A 444 megnézte, és az állásfoglalásban (pdf) – ami a kormányzati bombaszankciós plakátok elindítása után keltezett – valóban ilyenek állnak:

Az EU állam-, illetve kormányfőit, az Európai Tanács elnökét és az Európai Bizottság elnökét tömörítő uniós intézmény. Az állásfoglalást tehát Orbán Viktor is aláírta.

Tompos azt írja:

„Sokadjára köp fel a Fidesz, hogy aztán aláálljon. Most viszont különösen álságos és szégyenteljes ez, mert nem egy általuk kitalált, képzeletbeli ellenségkép legyőzése a tét. Ma a szomszédunkban egy tényleges háború zajlik, amiben már most több tízezren veszítették életüket, és százezreket nyomorít meg testileg, lelkileg. Ezt politikai és kommunikációs játszmákra használni történelmi szégyen…”

loading...