DK: Azért fizetjük az adókat és járulékokat, hogy amikor bajba kerülünk, akkor az állam segítő kezet nyújtson

Gy. Németh Erzsébet látható a képen. A nyugdíjasokat nem segíti a kormány.

Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Pintér Sándor belügyminiszter közös törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy „előbb fog felelni mindenki más a szociális ellátásért, az egyéntől az egyházakig”, mint a magyar állam.

Ennek kapcsán jelentette ki Gy. Németh Erzsébet, a Demokratikus Koalíció képviselője csütörtöki, online sajtótájékoztatóján, hogy

„A szociális ellátás a magyar állam kötelessége, amit nem háríthat át másra és nem vonulhat ki belőle.”

Gy. Németh Erzsébet azt mondta, Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes és Pintér Sándor belügyminiszter közös törvényjavaslatot nyújtott be arról, hogy „előbb fog felelni mindenki más a szociális ellátásért, az egyéntől az egyházakig”, mint a magyar állam. A politikus úgy értékelte az előterjesztésben foglaltakat, hogy az állam gyakorlatilag kivonul a szociális ellátásból.

Azért fizetjük a számtalan adót és járulékot, hogy amikor bajba kerülünk, akkor az állam segítő kezet nyújtson addig, amíg talpra állunk

– fogalmazott a DK szociális és nyugdíjügyi árnyékminisztere, hozzátéve: az állam garantálja a szociális biztonságot számtalan olyan nyugati és északi országban is, ahol soha nem volt kommunizmus.

loading...